Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Kärppien runkosarja päättyi jatkoaikavoittoon

11.3.2017
Kärppien runkosarja päättyi jatkoaikavoittoon

John Albert iski tehot 2+1, kun Kärpät kaatoi Pelicansin jatkoajalla maalein 3-4. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärppien runkosarja vuosimallia 2016–2017 päättyi lauantaina vierasvoittoon Lahden Pelicansista, kun kaksi maalia iskenyt John Albert ratkaisi voiton Kärpille jatkoajalla lukemin 3–4. Ottelun lopputulos tarkoittaa myös sitä, että Kärppien pudotuspelit alkavat keskiviikkona Raksilassa. Avauskierroksen vastustaja ratkeaa maanantai-iltana, kun 14 muuta liigajoukkuetta pelaavat runkosarjan päätöskierroksella.

Kärpät meni ottelun avauserässä johtoon, kun Albert purjehti kiekon kanssa puolittain karkuun ja onnistui laukomaan pelivälineen Pelicansin Karri Rämön jalkojen välistä puolustuksen estelyistä huolimatta. Kotijoukkue tuli kuitenkin vielä ensimmäisen erän viime hetkillä tasoihin, kun Juha Leimun laukaus yllätti Jussi Rynnäksen vain neljä sekuntia ennen erätaukosummerin soittoa.

Toisen erän alkajaisiksi Pelicans siirtyi johtoon Morten Poulsenin maalilla, mutta Shaun Heshka laukoi kauden kahdeksannella maalillaan lukemat 2–2:een, kun toista erää oli pelattu reilut 11 minuuttia.

Taistelu paremmasta sarjasijoituksesta näytti kääntyvän kolmannessa erässä jälleen Pelicansin hyväksi Marko Pöyhösen lauottua Rynnäksen patjasta pompanneen irtokiekon maalipuiden väliin, mutta Kärpät esitteli taistelutahtoaan ja kampesin väkisin tasoihin ajassa 54:12, kun Brock Trotter viimeisteli tehot 2+1 iskeneen Albertin esityöstä.

Jatkoajalla ratkaisu syntyi Kärppien pohjoisamerikkalaiskolmikko Heshka–Albert–Trotter toimesta, kun Heshka riisti kiekon onnistuneesti Pelicans-maalin takana ja jatkoi Trotterille, joka löysi maalin edessä vapaana odottaneen Albertin.

Kahden pisteen voiton turvin Kärpät nousi tasapisteisiin Pelicansin sekä kuudentena olevan Porin Ässien kanssa, mutta Ässät säilytti kuudennen sijan, sillä porilaisilla on enemmän kolmen pisteen voittoja kuin Kärpillä tai Pelicansilla.