Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Runkosarja pakettiin Lahdessa

11.3.2017
Runkosarja pakettiin Lahdessa

Ilkka Mikkola kantaa kapteenin C-kirjainta runkosarjan viimeisessä ottelussa. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät laittaa runkosarjan vuosimallia 2016–2017 pakettiin lauantai-iltana Lahdessa, kun sarjataulukossa yhden sijan sekä pisteen edellä oleva Pelicans isännöi Kärppiä runkosarjan päätösottelussa. Tilanne sarjataulukossa on kutkuttava, ja koska maanantain päätöskierroksella pelavaat oululaisia lukuun ottamatta kaikki muut liigajoukkueet, joutuu Kärpät odottelemaan lopullisen sarjasijoituksen varmistumista maanantai-iltaan saakka.

Kärpät on ennen illan ottelua sarjataulukossa kahdeksantena 88 pisteellä. Sijalla seitsemän on Kärppien illan vastustaja Pelicans (89pts) ja himoittua kuudetta sijaa pitää hallussaan Porin Ässät (90pts). Kärppien takana yhdeksännellä sijalla majailee Helsingin IFK (83pts), jonka kaksi viimeistä ottelua ovat juuri Ässiä sekä runkosarjan kärkipäässä omaa nousuaan virittelevää JYPiä vastaan. Pelicans saa maanantain päätöskierroksella vieraissa vastaansa Mikkelin Jukurit, kun taas Ässät matkustaa maanantaina Turun Palloseuran vieraaksi.

– Pitkä työ on tehty ja tämän pelin jälkeen aletaan odottaa ja jännittää mihin se riitti. Me olemme päättäneet, että emme ala ennen peliä tuijotella enää taulukkoa ja miettiä eri skenaarioita, sillä se ottaa liian ison siivun keskittymisestä, jos noita pohditaan. Muiden tekemisellä ei ole mitään merkitystä enää tässä vaiheessa, kommentoi Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen aamujäiden jälkeen.

Kärppien taistelu kuudennesta sijasta mutkistui torstaina, kun oululaiset kärsivät tappion TPS:lle voittomaalikilpailujen myötä lukemin 2–3. Pitkään näytti siltä, että Kärpät jää tyystin ilma pisteitä, mutta Mika Pyörälä toi osumallaan Kärpät tasoihin vain 14 sekuntia ennen päätössummeria. Rankkareilla ainoana maalinteossa onnistui TPS:n kapteeni Tomi Kallio, joten Kärppien oli lopulta tyytyminen yhteen pisteeseen.

Kärpät ja Pelicans ovat kohdanneet kauden mittaan kolmesti Kärppien ollen parempi kahdessa keskinäisessä. Marraskuussa joukkueet kohtasivat kahdesti, kun Pelicans haki ensin täydet kolme pistettä Raksilasta, mutta kaksi viikkoa myöhemmin Kärpät tasasi tilit Lahdessa jatkoaikavoitolla. Helmikuussa Pelicans saapui jälleen Ouluun pelaamaan, ja tuolloin Kärpät oli parempi vakuuttavasti maalein 5–1. Kärppien maaleista vastasivat kaksi kertaa maalinteossa onnistunut Brock Trotter sekä Ville Leskinen, Jari Sailio ja Mika Pyörälä.

Kärpät saa illan otteluun hyviä ja huonoja uutisia sairastuvalta. Kapteeni Lasse Kukkonen on illan ottelusta sivussa torstain ottelussa saamansa vamman vuoksi. Sen sijaan hyökkääjä Mikael Ruohomaa tekee paluun pitkän poissaolon jälkeen ja hyppää kolmosketjuun Jesse Saarisen ja Mikko Lehtosen väliin. Kolmosketjun sentterinä toiminut Aku Kestilä aloittaa ottelun ylimääräisenä hyökkääjänä.

Kapteenin C-kirjainta illan ottelussa kantaa ensimmäistä kertaa tälle kaudelle puolustajakonkari Ilkka Mikkola.

– Ilu nostettiin kapteeniksi tähän otteluun joukkueen yhteisellä päätöksellä, Suikkanen toteaa.


Pelicans–Kärpät alkaa klo 17.00