HIFK parempi jatkoajalla – Kärpät pakkovoiton edessä torstaina

15.3.2017

Oulun Kärpät on pakkovoiton edessä torstaina Helsingissä, kun Kärpät ja HIFK pelaavat pudotuspelikevään toisen keskinäisen ottelunsa. Avausottelua hallinnut Kärpät menetti ottelun johdon kolmannen erän alkupuoliskolla, ja jatkoajalle venynyt peli kääntyikin lopulta HIFK:n hyväksi, kun Teemu Eronen laukoi loppulukemat 3–4:ään jatkoerän alkajaisiksi.

Pelin alku oli Kärppien kannalta mollivoittoinen, sillä Roope Hintzin johtama HIFK:n ykkösvitja iski avausmaalin Jussi Rynnäksen selän taakse, kun ottelua oli ehtinyt kulua 42 sekuntia. Vastahyökkäysmaalin viimeisteli Joonas Rask. Kärpät kuitenkin kuittasi pelin tasoihin nopeasti, kun Miska Humaloja ja Sami Anttila polkivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen ja Anttila onnistui laukomaan kiekon ohi HIFK-vahti Kevin Lankisen. Hetki edellisestä ja sama ketju oli jälleen asialla. Tällä kertaa Anttila tarjoili ja Humaloja viimeisteli vieden Kärpät 2–1-johtoon. HIFK tuli kuitenkin erän lopussa tasoihin Robert Leinon osumalla. Leinon tilannetta edelsi Kärppien kolmosketjun hyökkäys, joka päättyi Mikko Lehtosen tolppalaukaukseen.

Toisessa erässä nähtiin yksi maali, josta vastasi isäntäjoukkue Kärpät. HIFK sortui vaihtovirheeseen ja tilanteesta seurasi ylivoima, jonka Kärpät käytti armotta hyväkseen. Brock Trotter laukoi John Albertin syötöstä Kärpät toistamiseen johtoon.

Päätöserässä vahvasti pelannut Kärpät passivoitui liiaksi, ja vierasjoukkue HIFK otti pelin hallintaansa. Erää oli ehtinyt kulua vajaat viisi minuuttia, kun Jarkko Malinen toi stadilaiset jälleen tasoihin. Enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, vaikka kärppäkapteeni Lasse Kukkonen pääsikin viimeisen minuutin laukauksellaan aina ylärimaan asti, joten luvassa oli jatkoerä. Punalamppu syttyi ajassa 63:49, kun Erosen viivaveto yllätti 19 kertaa ottelussa torjuneen Rynnäksen. Näin otteluvoitot 1–0 HIFK:lle, jolla on mahdollisuus katkaista sarja kotonaan torstai-iltana.