Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Sairastupa tyhjänä HIFK:n kaatoon

15.3.2017
Sairastupa tyhjänä HIFK:n kaatoon

Mikael Ruohomaa pelaa illalla toisen ottelunsa vuoden 2017 puolella. Kuvassa myös Kärppien maalilla aloittava Jussi Rynnäs. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärpät saa jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon, kun pudotuspelikevät alkaa keskiviikkoiltana Raksilassa ottelulla Helsingin IFK:ta vastaan. Runkosarjan päättäneestä Pelicans-ottelusta sivussa ollut kapteeni Lasse Kukkonen palaa joukkueen kokoonpanoon, ja sitä myöten oululaisten sairastupa ammottaa tyhjyyttään ensi kertaa liigakaudella 2016–2017.

Yksi vastikään paluun tehneistä on keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa, joka ehti pelata loukkaantumisten runteleman runkosarjan aikana ainoastaan 21 ottelun verran.

– Kroppa on tuntunut paluun jälkeen hyvältä. Ainoa toive loppukaudelle on se, että saisi kivuitta pelata, Pelicansia vastaan ensimmäisen pelinsä kevätkauden puolella pelannut Ruohomaa kommentoi pelipäivän aamuna.

Ruohomaa sentteröi pudotuspeliavauksessa Kärppien kolmosketjua laidoillaan Jesse Saarinen sekä Mikko Lehtonen. Ruohomaa odottaa illan ottelusta kevään arvolle sopivaa.

– Varmasti hyvin vauhdikas ja intensiivinen peli luvassa, jossa ei paljoa ihmetellä, vaan mennään alusta asti aika lujaa.

Kotijoukkueen kokeneempaa pudotuspelikaartia edustaa Mika Pyörälä, joka tunnetaan perinteisesti kevään pelaajana. Huikeista runkosarjaotteistaan huolimatta hyökkääjän maha ei ole tässä vaiheessa kevättä täynnä, vaan vaatimukset sekä henkilökohtaisesti että muiden pelaajien osalta vain kasvavat.

– Ei tässä kesken kautta vielä voi mihinkään olla tyytyväinen tai mitään taputella, vaan toivottavasti kevättä on vielä pitkästi jäljellä. Alkuhaasteiden jälkeen olemme parantaneet joukkueena pelejä, ja itse olen pystynyt tasaiseen suorittamiseen. Toivottavasti saamme pudotuspeleihin vielä pykälän tasonnostoa jokaiselta, niin meillä on varmasti mahdollisuudet mennä pitkälle, pistepörssin kolmossijan runkosarjassa napannut Pyörälä toteaa.

Jääkiekkourallaan lähes kaiken nähneen hyökkääjä toteaa paras kolmesta -sarjan olevan armoton, ja varsinkin avausottelun merkitys kasvaa valtavaksi.

– Ensimmäisen pelin merkitys korostuu entisestään. Tappio ei ole toki maailmanloppu eikä yhdellä voitolla vielä jatkoon mennä, mutta henkisellä puolella tämän päivän ottelu on todella tärkeä.

Kevään kynnyksellä joukkueen johtavien pelaajien, joihin Kärpissä kuuluvat Pyörälän lisäksi niin kapteeni Kukkonen kuin varakapteeni Ilkka Mikkola, merkitys kasvaa entisestään. Pyörälän mukaan kapteenistolla on selvät sävelet siihen, kuinka joukkue saadaan viritettyä parhaaseen mahdolliseen valmiustilaan.

– Esimerkillä johdetaan niin jäällä kuin kopissakin. Me kokeneemmat pelaajat annamme palavereissa neuvoja siitä, mitkä asiat korostuvat pudotuspeleissä ja mihin tulee erityisesti kiinnittää huomiota.
Kärpät–HIFK alkaa Oulun Energia Areenalla klo 18.30