Kärppäkapteeni peräänkuuluttaa jämäkämpää kiekollista peliä

16.3.2017

Oulun Kärpät on torstai-iltana pakkovoiton edessä, kun pudotuspelien avauskierroksen toinen ottelu Kärppien ja HIFK:n välillä käynnistyy Helsingin jäähallissa. HIFK ryösti voiton keskiviikkona Raksilasta ja on vain voiton päässä jatkopaikasta. Ottelua kahdessa ensimmäisessä erässä hallinnut Kärpät menetti johtoaseman päätöserässä, ja lopulta helsinkiläisten Teemu Eronen laukoi jatkoajalla HIFK:n 3–4-voitto-osuman.

– Kävimme eilisen ottelun joukkueen kanssa läpi ja löysimme paljon parannettavaa. Nythän tässä on kyse vain siitä, kumpi joukkue pystyy enemmän otteitaan parantamaan, kommentoi Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen asetelmia illan peliin, jossa Kärpät pelaa veitsi kurkulla.

Kärppien kolmannen erän notkahdukselle Kukkonen ei osaa sanoa yhtä yksittäistä syytä, vaan konkaripakki näkee tilanteeseen monia syitä.

– Kaikki tietävät, että tuolla pelaa kaksi tasaista joukkuetta, joten momentumit vaihtelevat pelin sisällä, vaikka kuinka haluaisimme sitä ottelua hallita koko 60 minuuttia. Meidän pitäisi vain pystyä puolustamaan hyvin silloinkin, kun kaveri saa pelin hallinnan. Annoimme eilen kolmannessa erässä turhaan kiekollisen ja sitä myöten pelillisen hallinnan HIFK:lle.

Kärppien kokeneinta kaartia edustava Kukkonen on tottunut pelaamaan lukuisia pudotuspelejä urallaan selkä seinää vasten, joten kärppäkapteeni tietää, miten valmistaa joukkue illan otteluun.

– Tilanne on sinänsä helpompi, kun ei tarvitse miettiä kauheasti mitään ylimääräistä. On vain tämän illan peli, ja nyt mitataan se joukkueen osaaminen ja iskukyky. Tilanne on rehellinen, ja parasta tässä on, että pääsemme heti eilisen tappion jälkeen näyttämään osaamisemme.

Resepti pakkovoiton hakemiselle Nordikselta on yksinkertainen.

– Pitää pysyä kiekossa paremmin ja tiiviimpänä viisikkona. Jämäkämpää pelaamista kiekon kanssa niin uskon, että se riittää.

HIFK–Kärpät torstaina 16.3. klo 18.30