Kärppien kaudelle tyly loppu – HIFK jälleen parempi jatkoerässä

16.3.2017

Oulun Kärppien kausi 2016–2017 päättyi pudotuspelien avauskierroksella, kun Helsingin IFK nappasi torstai-iltana kotihallissaan toisen voiton, kun Jasse Ikonen iski loppulukemat 4–3 ensimmäisessä jatkoerässä.

Kärppien illan ykköstähti oli nelosketjun sentteri Miska Humaloja, joka iski kaksi maalia Helsingin illassa. Avauserässä Humaloja vei Kärpät 0–1-johtoon, ja vierasjoukkueen jouduttua takaa-ajoasemaan, onnistui Humaloja tuomaan Kärpät tasoihin 3–3:een kaksi minuuttia ja 39 sekuntia ennen armonajan loppumista.

Ensimmäisessä erässä tehottomuudesta kärsinyt HIFK kuittasi Humalojan johtomaalin toisen erän alkupuolella, kun Daniel Grillforsin viivaveto upposi 26 kertaa torjuneen Jussi Rynnäksen selän taakse. Saman erän loppupuolella HIFK siirtyi ottelussa ensi kertaa johtoon, kun Tomi Tuomisto iski Corey Elkinsin ja Ikosen esityöstä kiekon toistamiseen kärppämaaliin.

Kolmanteen erään lähdettiin HIFK:n 2–1-johdosta, ja Kärppien oli saatava tasoitus aikaiseksi, mikäli joukkue mielisi jatkaa kauttansa. John Albert kirkasti Helsinkiin saapuneiden oululaisfanien päivää 41 sekunnin pelin jälkeen tasoittamalla ottelun 2–2:een. Iloa ei kuitenkaan kestänyt pitkään, sillä Juuso Puustinen vei HIFK:n vain reilut kaksi minuuttia myöhemmin johtoon jäätyään yksin kärppämaalin edustalle.

Kärpät sai kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden, kun huiman minisarjan pelannut Humaloja kampesi Kärpät väkisin tasoihin hetki ennen päätössummeria. Keskiviikon tapaan ottelu meni jatkoerään, joka alkoi kärppäläisittäin synkeästi, kun Shaun Heshka joutui koukkaamisesta jäähylle. Kärpät kesti alivoiman, mutta HIFK sai ratkaisuosumaan vaadittavan otteen ylivoimastaan, ajassa 63:25 Jasse Ikonen päätti Kärppien kauden lauottuaan Rynnäksen patjasta kimmonneen irtokiekon maaliin.