Nuorten SM-sarjan välierät käyntiin Raksilassa

20.3.2017
Nuorten SM-sarjan välierät käyntiin Raksilassa

Kärppien liigajoukkueen mukana läpi kauden pelannut Sami Anttila vahvistaa nuorten joukkuetta välieräsarjassa. (Kuva: Jussi Määttä)

Oulun Kärppien A-nuoret etenivät Nuorten SM-sarjan välieriin lauantaina, kun Kärpät kaatoi HIFK:n otteluvoitoin 3–1. Kärpät vei Helsingissä pelatun ratkaisuottelun nimiinsä maalein 1–7. Oululaisten tehopelaajia olivat edustusjoukkueesta A-junnujen matkaan hypänneet Antti Kalapudas (2+1) sekä Sami Anttila (1+2).

Kärppien tuleva välierävastustaja Porin Ässät kaatoi omassa puolivälieräsarjassaan Tampereen Ilveksen suoraan kolmessa ottelussa. Oululaisten tapaan myös Ässien nuorten joukkue vahvistuu edustusjoukkueen riveissä viilettäneillä pelaajilla, kun porilaisten liigajoukkue lähti kesälomille hävittyään pudotuspelien avauskierroksella – Ilvekselle.

– Ässillä on vanha ja kokenut joukkue A-junnuiksi. Heillä taitaa olla ainoastaan pari häkkipäätä kokoonpanossaan, joten sellainen äijäryhmä luistelee meitä vastaan. Kamppailupelaaminen korostuu tuollaista joukkuetta vastaan toden teolla. Heidän nuoristaan liigajoukkueen mukana on pelannut sellaisia nimiä kuin Niko Ojamäki, Mikael Saha, Matias Varttinen, Juuso Walli, Arttu Ruotsalainen ja Aleksi Mäkelä. He saavat varmasti todella kovan tason pelaajia avukseen, kommentoi Kärppien A-nuorten päävalmentaja Lauri Mikkola joukkueensa välierävastustajaa.

Kärppien riveistä liigakokemusta ovat kauden mittaan Kalaputaan ja Anttilan lisäksi saaneet vyölleen puolustaja Taneli Ronkainen sekä hyökkääjät Niko Kuiri, Julius Hermonen, Radek Koblizek, Tuomas Vartiainen ja Jesse Koskenkorva.

– Tällaiset pelaajat ovat iso voimavara joukkueelle, ja oli hienoa nähdä HIFK-ottelussakin, millä tavalla Kalapudas ja Anttila tulivat sisään. Molemmat herrat halusivat tulla mukaan auttamaan joukkuetta, ja sen vaikutelman he antoivat myös kentällä.

Mikkolan mukaan suurin ero Ässissä ja HIFK:ssa tuleekin olemaan juuri fyysinen valmius.

– Meidän tulee valmistautua siihen, että joudumme kamppailemaan edellistä sarjaa enemmän, ja myös joukkueena puolustaminen korostuu. Suurin juttu on kuitenkin päästä siihen omaan peliin kiinni ja pysyä siinä pelisuunnitelmassa. Sitä kautta lähdemme myös sarjaa pelaamaan, emmekä liikoja mieti vastustajan pelitapaa.

Kärppien pelitapa ja -identiteetti on myös nuorten puolella tutun oloinen.

– Me olemme hyvin liikkuva ja paineistava kiekollisesti taitava joukkue, joka pystyy pelaamaan nopeaa viisikkopeliä. Hyökkäyspeli on meidän suurin vahvuutemme.Seuraa heitä:

Kärppien puolustuksessa kapteeni Teemu Laurila sekä 31 runkosarjaotteluun tehot 11+20 iskenyt Juho Korhonen ovat suuressa roolissa välieräsarjassa Ässiä vastaan. Hyökkäyspäässä tarkkailuun kannattaa laittaa Kärppien edustuksestakin tuttu 187-senttinen ja 92-kiloinen Niko Kuiri sekä kolmosketjun laidalla paahtava vuonna 2000 syntynyt Rasmus Kupari.