Kärppien A-nuorille tappio välieräavauksessa

21.3.2017

Kärpät–Ässät 2–4

04:58 0–1 Terry And (Tommi Laakso)
08:17 1–1 Markus Still (Olli Rönkkö, Turkka Pumpanen)
10:10 2–1 Juho Korhonen (Jesse Koskenkorva, Atte Karppinen)
17:01 2–2 Matias Varttinen (Julius Harttunen, Arttu Ruotsalainen)
17:31 2–3 Valtteri Pihlajamäki (Valtteri Tammi)
52:57 2–4 Erik Embrich (Matias Varttinen, Arttu Ruotsalainen) YVOulun Kärppien A-juniorit kokivat tappion Porin Ässille Nuorten SM-liigan välieräsarjan avauksessa. Ässät haki voiton Raksilasta loppulukemin 2–4. Kärppien molemmat maalit syntyivät ottelun avauserässä. Osumista vastasivat Markus Still sekä Juho Korhonen.

– Mielestäni lähdimme pelillisesti hyvin tänään liikkeelle. Saimme hyökkäyksiä rullaamaan, mutta kamppailupeli koveni huomattavasti puolivälieräsarjasta, ja siinä emme päässeet pelin vaatimalle tasolle. Sen johdosta vastustaja pääsi rankaisemaan maalien muodossa, harmitteli ottelun jälkeen kärppänuorten päävalmentaja Lauri Mikkola.

Ottelun avausmaalista vastasi Ässät, joka survoi vajaan viiden minuutin pelin jälkeen kiekon Kärppien maalilla aloittaneen Sami Väliharjun selän taakse. Tilanne kuumensi tunteita Kärppien vaihtopenkillä sekä Raksilan katsomossa.

– Katsoin sen tilanteen niin, että tuomari ehti viheltää pelin jo poikki, ja vasta sen jälkeen kiekko lyötiin maaliin. Enemmän sekin tilanne johtui kuitenkin meidän kamppailupelaamisemme tasosta maalin edessä.

Kärpät tuli kuitenkin pian rinnalle ja ohi Stillin ja Korhosen osumilla. Kaksi pikamaalia riitti Ässien maalilla aloittaneelle Kalle Kiviluomalle, joka sai tehdä tilaa Kasperi Kotkaniemelle. Vierasjoukkue Ässät iski kuitenkin avauserään vielä kaksi maalia, kun Matias Varttinen tasoitti lukemat 2–2:een ajassa 17:01 ja tasan puoli minuuttia Varttisen tasoitusosuman jälkeen Valtteri Pihlajamäki vei porilaiset ottelussa toistamiseen johtoon. Samassa ajassa myös Kärpät vaihtoi maalivahtia, kun Väliharju luisteli vaihtoaitioon ja torjuntavastuun otti Aleksi Autio.

Toisen erän ainoa tilastomerkintä oli Kärppien kapteenin Teemu Laurilan saama kampitusjäähy. Kakkoserä oli Mikkolan mukaan kotijoukkueen selkeästi heikoin.

– Olimme arkoja ja tökimme kiekkoa tilanteissa, joissa meidän olisi pitänyt vain lähteä nostamaan peliä rohkeasti. Kolmas erä oli tasainen, mutta Ässät puolusti meidät ytimestä pois. Hyvävauhtinen ja kiivas kamppailu, joka kääntyi hyvän ensimmäisen erän viimeistelyn takia porilaisille.

Paras viidestä -formaatilla pelattavan välieräsarjan toinen ottelu pelataan torstaina Porissa. Tuohon otteluun kärppäluotsi kuuluttaa parannusta nimenomaan suojattiensa kamppailupelaamiseen.

– Sitä parannetaan henkisen puolen valmistautumisen ja psyykkauksen kautta. Jokaisella on nyt kokemusta siitä, mitä tuleman pitää.