Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Kärpät luottaa lihashuollossaan kotimaisuuteen

22.3.2017

Kärppien organisaatio on viime aikoina alkanut panostamaan enemmän henkilökohtaiseen kehonhuoltoon, jotta pelaajat pysyisivät paremmin kunnossa koko kauden ajan. Tällä kaudella Kärppien viralliseksi lihashuoltovälineeksi valittiin kotimainen HighRoller-putkirulla.

Kärppien fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola kertoo putkirullauksesta seuraavaa:

- Urheilijoiden pitäisi huoltaa kroppaansa enemmän omalla ajalla. Putkirullaus on tähän hyvä vaihtoehto, koska sillä pystytään ennaltaehkäisemään lihasperäisiä loukkaantumisia. Joukkueen hierojakin kiittää, kun pelaaja on jo omatoimisesti huoltanut omaa kroppaansa, Jaakola naurahtaa.

- Oikein tehty putkirullaus toimii erinomaisena apuna lihashuoltoon.

HighRoller kävi vierailemassa Raksilassa kauden alussa. Pelaajat pääsivät testaamaan rullaa ohjatusti ammattilaisen johdolla, jonka jälkeen pelaajien toiveista HighRoller päätettiin ottaa osaksi kehonhuoltoa.

Fysiikkavalmentaja Jaakola kertoo miksi Kärpät päätyi käyttämään HighRoller-putkirullaa:

- Monipuoliset käyttötavat ja rollerin korkeuden säädettävyys takaavat paljon tehokkaamman lihashuollon. Näiden asioiden ansioista keho pysyy rentoutuneena ja turhista lihasjännityksistä päästään eroon. Rullaamisen avulla saadaan fascia-alueille joustavampaa liikettä. Samalla voidaan arvioida kehon tilannetta kireyksineen ja poistaa näitä lihaskireyksiä.