Ässät eteni finaaliin Nuorten SM-liigan välierissä

25.3.2017

Kärpät–Ässät 4–5


17:06 0–1 Arttu Ruotsalainen (Jouka Juhola, Matias Varttinen) YV
21:26 0–2 Niko Ervasti (Jouka Juhola)
23:47 1–2 Niko Kuiri (Radek Koblizek, Taneli Ronkainen)
24:54 2–2 Taneli Ronkainen (Sami Anttila, Antti Kalapudas)
27:00 2–3 Valtteri Pihlajamäki (Ville Sippala, Valtteri Tammi)
33:29 3–3 Antti Kalapudas (Sami Anttila)
45:48 4–3 Niko Mikkola (Jesse Koskenkorva, Joona Huttula)
49:06 4–4 Arttu Ruotsalainen (Erik Embrich, Aleksi Varttinen) YV
52:33 4–5 Jouka Juhola (Erik Embrich)Oulun Kärppien A-juniorit päättävät kautensa pronssiotteluun. Kärpät hävisi Porin Ässille lauantai-iltana pelatun kolmannen välieräottelun maalein 4–5 ja taipui näin ollen porilaisille suoraan kolmessa pelissä otteluvoitoin 0–3. Ottelun ratkaisumaalin iski Ässien Jouka Juhola ajassa 52:33.

– Tämä oli se peli, joka oli selkeästi otettavissa. Pääsimme sille tasolle, missä näissä peleissä pitää olla, mutta lopulta peli kaatui pieniin hermokontrollijuttuihin ja hölmöihin virheisiin. Harmittaa, sillä mielestäni olimme se hallitseva joukkue tässä pelissä, tuskaili A-nuorten päävalmentaja Lauri Mikkola tappiollisen välieräsarjan jälkeen.

Liigapelaajilla vahvistunut Ässät tiedettiin vahvaksi kaksinkamppailujoukkueeksi, ja ensimmäisen ottelun jälkeen kärppäluotsi painottikin fyysisen pelin parantamisen tärkeyttä. Kärpät ei lopulta kyennyt nousemaan kaksinkamppailuissa vastustajansa tasolle.

– Tietyllä tapaa se vaikutti, mutta vastustaja myös puolusti läpi sarjan keskustaa todella hyvin. Meiltä puuttui nöyryys pelata syvän kautta ja hieroa päätypelin kautta paikkoja. Ei päästy koko joukkueena tuohon sarjan vaatimaan pelitapaan kiinni.

Kärppien kausi päättyy pronssiotteluun, jossa vastaan asettuu HPK–Lukko-sarjan hävinnyt osapuoli. Keskittyminen kauden päätökseen alkaa muutaman huilipäivän jälkeen.

– Pari päivää sulatellaan tätä hommaa ja tiistaina taas sitten sorvin ääreen. Mitali on mitali, se pitää muistaa aina. Kausi ei vielä tähän päättynyt.