Kärppien A-nuorille jatkoaikatappio pronssiottelussa

30.3.2017

Oulun Kärppien A-nuorten kausi päättyi tappioon pronssiottelussa Rauman Lukkoa vastaan. Lukko vei voiton lopulta jatkoerässä Matias Lainion ylivoimaosumalla. Kärppien ainoasta maalista vastasi Antti Kalapudas, joka punnersi kiekon ottelun avauserässä ohi Lukon maalivahti Lassi Lehtisen.

– Pelasimme mielestäni erittäin hyvää peliä ja olen ylpeä joukkueesta, joka esitti mielettömän taistelun. Meillä oli saumat voittaa peli jo varsinaisella peliajalla ja varsinkin kolmas erä oli ihan huikea meiltä. Kolmella kolme vastaan -jatkoaika ratkeaa pikkujuttuihin, ja meille sattui tuo rangaistus tulemaan. Kaveri teki kyllä tylyn maalin siihen paikkaan. Kyllähän se harmittaa vietävästi, sillä fiilis on, että olisimme ansainneet enemmän, harmitteli kärppänuorten päävalmentaja Lauri Mikkola.

Kärpät siirtyi ottelun avauserässä 1–0-johtoon Kalaputaan maalilla, mutta vierasjoukkue Lukko tuli vielä erän lopulla tasoihin Antti Palojärven maalilla. Toisen erän alussa Lukko otti pelin hallintaansa, mutta mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin Kärpät sai jälleen juonen päästä kiinni. Kolmannessa erässä Kärpät haki vimmatusti voitto-osumaa, mutta alle 18-vuotiaiden maajoukkueessakin torjunut Lehtinen venyi erän aikana 15 kertaa kiekon eteen ja piti raumalaiset pelissä mukana.

Jatkoerää oli ehditty pelata reilut seitsemän minuuttia, kun Kärpät joutui alivoimalle. Tuomas Vartiainen passitettiin epäonniselta näyttäneen tilanteen jälkeen 2+10 minuutin jäähylle selästä taklaamisesta, ja tilannetta seuranneen ylivoiman aikana Lukon Lainio laukoi raumalaiset mitaleille.

Pettymyksestä huolimatta kärppäluotsi arvioi A-nuorten kauden olleen suuressa kuvassa onnistunut.

– Hyvä kausi kaiken kaikkiaan. Pelasimme läpi runkosarjan hyvää lätkää, vaikka joukkueessa oli iso vaihtuvuus. Muistaakseni kahdeksantoista uutta pelaajaa oli ringissä tällä kaudella. Pudotuspelien eka kierros oli meiltä hyvä, välierissä Ässät oli tuon verran meitä parempia ja nyt pronssiottelu päättyi näin. Hieno kausi pelattiin, mutta pikkaisen karvas maku tietenkin jäi, kun mitali vietiin nenän edestä.

Ottelu oli samalla Mikkolan viimeinen esiintyminen kärppänuorten päävalmentajana. Pitkän taipaleen Kärppien junioripuolella työskennelleen valmentajan hommat jatkuvat ensi kaudella Kärppien edustusjoukkueessa Mikko Mannerin apuvalmentajana.

– Kiitin joukkuetta kaudesta ja kerroin heille, kuinka hyvän ottelun he oikeasti pelasivat tuossa. Kiitin monista vuosista. Tässä on kahdeksan vuotta A-junnuissa oltu, kaksi vuotta apuvalmentajana ja kuusi päävalmentajana. Hienoja pelaajia sinä aikana kulkenut tästä läpi. Nyt on aika päättää tämä ajanjakso ja siirtyä käytävän toiselle puolelle.