Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Tappara 24.4.2018 klo 18:30

Kärppien A-nuorten kausi pakettiin torstai-iltana

30.3.2017
Kärppien A-nuorten kausi pakettiin torstai-iltana

Taneli Ronkaisen osuma toi pronssimitalit Kärppien liigajoukkueelle keväällä 2016. (Kuva: Jussi Määttä)

Välieräsarjassa Porin Ässille taipunut Oulun Kärppien A-junioreiden joukkue päättää kautensa torstai-iltana pelattavaan Nuorten SM-liigan pronssiotteluun, jossa vastaan asettuu oman välieräsarjansa Hämeenlinnan Pallokerholle voitoin 1–3 hävinnyt Rauman Lukko. Kärppänuorten puolustaja Taneli Ronkainen povaa Lukosta samantyylistä vastustajaa kuin Porin Ässät oli.

– Heillä on muutama kokenut pelaaja ja joukkue täynnä fiksuja pelaajia, jotka osaavat pelata kurinalaisesti. Uskon, että tyylillisesti Lukon peli muistuttaa paljon Porin Ässiä, Ronkainen ennakoi.

Kärpät palasi jäälle tiistaina, kun kirvelevää välierätappiota oli sulateltu muutama päivä. Joukkueen sisällä välieräsarja puitiin nopeasti ja syyt tappiolle olivat Ronkaisen mukaan varsin selkeät.

– Kävimme joukkueen kanssa heti pelin jälkeen läpi sitä sarjaa. 0–3 kertoo karulla tavalla siitä, että emme saaneet parasta irti tuossa sarjassa. Ässät oli läpi sarjan selkeästi fiksumpi joukkue, ja me hölmöilimme ihan itse noita pelejä hyppysistämme.

Kauden päätösotteluun Kärpät on valmistautunut Ronkaisen mukaan kevyellä harjoittelulla ja hyökkäyspelin hiomisella. 22-vuotiaalla kuusamolaislähtöisellä puolustajalla on hyviä kokemuksia pronssiotteluista, sillä viime keväänä Kärppien liigajoukkueen takalinjoilla luutinut puolustaja iski Kärpille pronssimitalit ratkaisseen voitto-osuman JYPin verkkoihin kauden päätösottelussa.

– Hyvät muistot jäivät edellisestä pronssipelistä ja samanlaista lopputulosta lähdetään hakemaan tänäänkin. Olemme tuolla kopissa puhuneet, että vaikka välierät olivat pettymys, niin kausi on kuitenkin miellyttävämpää päättää voittoon ja mitaleihin, ja sitä lähdemme tänään hakemaan.


Kärpät – Rauman Lukko Oulun Energia Areenalla to 30.3. klo 18.30 alkaen