Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

18.4.2017
Kärpät solmi tukun pelaajasopimuksia

Nicklas Lasu ratkaisi jatkoaikamaalillaan CHL:n voiton Frölundalle kaudella 2016-2017. (Kuva: Frölunda HC via Getty Images)

Oulun Kärpät on solminut pelaajasopimuksia yhteensä 14 kiekkoilijan kanssa kaudelle 2017–2018. Uusia tulokkaita ovat Vaasan Sportissa kautensa päättänyt maalivahti Veini Vehviläinen, Mikkelin Jukureissa 37 tehopistettä nakuttanut ja maajoukkueessakin debytoinut puolustaja Miika Koivisto sekä hyökkääjät Charles Bertrand, Otto Karvinen ja Nicklas Lasu.

Käytännössä koko uransa muutamaa lainapestiä lukuun ottamatta Ruotsin suurseura Frölundassa pelanneen Lasun kausi päättyi viime viikolla, kun Frölunda taipui SHL:n välierissä Brynäsille voitoin 3–4. Hyvänä kahden suunnan hyökkääjänä tiedetty Lasu iski pudotuspeleissä pelaamissaan 14 ottelussa tehot 2+4.

Kuluneella kaudella Kärpissä pelanneet puolustaja Aleksi Mäkelä sekä hyökkääjät Sami Anttila, Aku Kestilä ja Radek Koblizek nähdään Oulussa myös ensi talvena, sillä Kärpät päätti käyttää pelaajien sopimuksissa olleen option ensi kaudesta.

Omista junioreista Kärpät kiinnitti jatkosopimuksilla myös puolustaja Juho Korhosen ja hyökkääjä Niko Kuirin kahden vuoden mittaisilla jatkosopimuksilla, sekä hyökkääjä Julius Hermosen ja vuonna 2000 syntyneen maalivahti Justus Annusen, jota pidetään kansainvälisellä tasolla yhtenä ikäluokkansa kärkivahdeista. Hermosen ja Annusen sopimukset ovat kestoltaan kolme vuotta.

Kärppäkasvateista paluun Ouluun tekee myös Kokkolan Hermeksessä edelliskaudella kiekkoillut 24-vuotias laitahyökkääjä Kristian Kangas, joka iski pelaamissaan 48 ottelussa tehot 17+18. Kankaan sopimus on mallia 1+1, ja siihen sisältyy syyskuun loppuun ulottuva tryout-pykälä.

– Joukkueen runko on hyvin hahmottumassa, ja näillä sopimuksilla olemme hyvin aikataulussa ensi kautta ajatellen. Tulemme lähiaikoina uutisoimaan lisää sopimuksia. Tällä hetkellä haemme vielä hyökkäykseen yhtä pelaajaa. Tilanne on huomattavasti parempi kuin vuosi sitten tähän aikaan, kommentoi Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.