Junttila palaa Kärppiin – ”Meidän ykkösvaihtoehto”

13.6.2017
Junttila palaa Kärppiin – ”Meidän ykkösvaihtoehto”

Junttila edusti Kärppiä viimeksi kaudella 2015-2016 (Kuva: Jussi Määttä)

Julius Junttila on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa. Oululaislähtöinen hyökkääjä palaa Kärppiin yhden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Kaudella 2016 – 2017 Junttila pelasi Luleå HF:n paidassa 35 ottelua tehoin 3+7. Mies pelasi myös Leijonissa viisi maaottelua tehoin 0+2.

25-vuotias Junttila on edustanut Kärppiä Liigassa 295 ottelun verran tehopistein 81+75. Viimeksi mies nähtiin kärppäpaidassa pronssimitaliin päättyneellä kaudella 2015 – 2016. Tuolloin nopeajalkainen laituri iski 40 otteluun tehopisteet 15+10.

Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Junttila on juuri sitä mitä Kärpät kaipasi.

- Hienoa saada Julle takaisin Kärppäpaitaan. Hän on ominaisuuksiltaan juuri sellainen pelaaja mitä moderni huippukiekko vaatii ja odotamme Jullelta vastuullista roolia meidän joukkueessa.

Päävalmentaja Mikko Manner näkee oman kasvatin paluun hienona asiana.

- Junttila edustaa meidän mottoamme, nopea, vahva ja luotettava kaikin puolin. Olemme etsineet joukkueeseen yhtä pelaajaa ja Julle on ollut ykkösvaihtoehto siitä asti kun selvisi, ettei mies jatka Luulajassa.

- Olemme kiitollisia siitä, että Julle päätti tulla jo vuoden jälkeen Ouluun. Se osoittaa henkistä vahvuutta, sillä päätös ei varmasti ollut helppo. Hienoa, että Julle näkee Kärpät mahdollisuutena kehittyä ja päästä takaisin huipulle.

Junttila itse piti Kärppiä parhaana vaihtoehtona vaikean kauden jälkeen.

- Ei ollut tarkoitus vielä lähteä Luulajasta, mutta vaikean kauden jälkeen tämä oli paras ratkaisu. Tutkimme ulkomaita, mutta Kärpät oli kuitenkin houkuttelevin vaihtoehto. Tavoitteena on nyt pelata täällä huippukausi ja katsoa sen jälkeen mihin matka jatkuu.