Kärppien puolustus vahvistuu – Teemu Kivihalme mukaan tryout-sopimuksella

27.7.2017
Kärppien puolustus vahvistuu – Teemu Kivihalme mukaan tryout-sopimuksella

Kärpät on solminut syyskuun loppuun kestävän tryout-sopimuksen puolustaja Teemu Kivihalmeen kanssa. Yhdysvalloissa syntynyt ja kasvanut yhdysvaltalais-suomalainen puolustaja on viettänyt viimeiset kolme kautta NCAA-sarjan Colorado College Tigersin takalinjoilla yhteensä 107 ottelun verran. Kivihalme varattiin NHL:ään kesän 2013 varaustilaisuuden viidennellä kierroksella.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Kivihalme sopii Liigan pelityyliin hyvin.

- Teemu on mielenkiintoinen pelaaja. Hän on hyvä kahden suunnan puolustaja joka pystyy tarvittaessa tukemaan hyökkäyksiä ja pelaamaan nopeatempoista peliä. Hänellä on paljon oikeita ominaisuuksia tähän liigaan.

Päävalmentaja Mikko Manner pitää Kivihalmeen Oululaisia sukujuuria tärkeänä asiana.

- Lyytisen lähdön myötä kokoonpanossa oli tarve monipuoliselle, hyvin luistelevalle puolustajalle. Kivihalmeen sukujuuret ovat Oulussa, mikä on myös positiivinen asia sillä haluamme joukkueeseen pohjoissuomalaista taustaa omaavia, eteenpäin pyrkiviä pelaajia.

Viime kauden jälkeen KalPasta Kärppiin siirtynyt Joonas Lyytinen solmi aiemmin kesällä kaksivuotisen tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa.

Kärppien omatoiminen kesäharjoittelujasko päättyy tulevana maanantaina, kun joukkue aloittaa yhteisen jääharjoittelun. Ensimmäisen harjoitusottelunsa Kärpät pelaa perjantaina 11.8. Kuopiossa KalPaa vastaan.