Kärpät aloitti syyskauden jääharjoitukset – ”Hienoimpia hetkiä omassa kiekkoelämässä”

1.8.2017
Kärpät aloitti syyskauden jääharjoitukset – ”Hienoimpia hetkiä omassa kiekkoelämässä”

- Pelattiin paljon, eikä varsinaisesti valmennettu vielä. Katseltiin vähän miltä pelaajat ja joukkue näyttää.

Siinä Kärppien syyskauden ensimmäiset harjoitukset päävalmentaja Mikko Mannerin tiivistämänä.

Oulun Energia Areena oli taas oma itsensä, kun Kärpät palasi koko heinäkuun kestäneeltä omatoimiselta jaksolta takaisin jäälle. Ensimmäisen kautensa liigajoukkueen peräsimessä aloittavalle valmentajalle uuden kauden alku tuntuu erityisen hienolta.

- Vähän jännitti joukkueen kohtaaminen ja ensimmäiset harjoitukset. Uuden kauden aloittaminen on aina hienoa, mutta tämä on ehdottomasti yksi hienoimpia hetkiä omassa kiekkoelämässä.

Ensimmäisissä harjoituksissa joukkue otti viisikkoharjoitusten avulla tuntumaa jäähän ja herätteli itseään alkavaan harjoitusjaksoon. Mannerin mukaan jäällä näkyi heti alusta asti oikeita asioita.

- Hienoa, että heti ensimmäisissä treeneissä näkyy sellaisia asioita mitä me halutaan meidän yhteispelissä nähdä. Ymmärretään hyvin se, että harjoitusten tarkoitus on parantaa joukkueen yhteispeliä ja samalla viedä yksittäisiä pelaajia eteenpäin.

Manner pitää hyvää yhteishenkeä korkeassa arvossa, mutta ymmärtää, ettei joukkueesta tule joukkue yhdessä yössä. Joukkueen kasvu vaatii sekä onnistumisia että epäonnistumisia, kunhan ne tehdään yhdessä.

- Nyt edetään hetki kerrallaan. Meidän täytyy ottaa yhdessä askelia sekä eteen että taakse päin. Sitä kautta me kasvetaan sellaiseksi joukkueeksi kuin me kasvetaan. Sitten jos me ollaan tarpeeksi yhtenäisiä, niin sitten me pärjätään. Se tässä joukkueurheilussa on hienoa, että kenenkään ei tarvitse yksin rakentaa mitään.

Kärppien harjoitusottelut:

Pe 11.8.KalPa - Kärpät18:30
Pe 18.8.Pirati Chomutov - Kärpät18:30
La 19.8.Litvinov - Kärpät16:30
Ke 23.8.Sport - Kärpät18:30
Ti 29.8.Kärpät - Luleå HF18:30
To 31.8.Kärpät - Skellefteå AIK18:30