Kärpät kaatoi KalPan voittolaukauskisassa - Lasulta vahva debyytti

11.8.2017

Niiralan Montun kahdelle tuhannelle katsojalle tarjoiltiin vauhdikas jääkiekko-ottelu pitkän kaavan mukaan. Molemmat joukkueet pelasivat rohkeaa ja aktiivista kiekkoa, mutta maalivahdit pitivät lukemat maltillisena. Kärpät vei lopulta voiton nimiinsä voittolaukauskilpailun jälkeen. Päävalmentaja Mikko Manner piti tulosta oikeutettuna.

- Varmaan aika odotettu kaava molemmilta joukkueilta. Kummatkin oli kaasu pohjassa alusta asti. Paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Ehkä lopputulos kumminkin oli tänään ansaittu meille. Piirun verran parempia oltiin.

Ottelun alussa Kärpät näytti määräävän tahdin, mutta kotijoukkue vastasi hyvällä luistelulla ja toisessa erässä vaakakuppi kääntyikin hetkellisesti KalPan puolelle. Ottelun avausmaalista vastasi kuopiolaisten Santeri Lukka, joka pommitti irtokiekosta lukemat 1-0.

Kolmas erä alkoi Kärppien kannalta hyvin, kun ruotsalaissentteri Nicklas Lasu katkaisi poikittaissyötön omalla alueella, kuljetti kiekon hyökkäysalueelle ja toi terävällä rannelaukauksella Kärpät tasoihin. Erä oli kokonaisuutena Kärppien hallintaa, mutta kotijoukkueen maalilla Niko Hovinen otti tarvittavat torjunnat ja varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1. Jatkoaika oli molempien joukkueiden ylivoimista huolimatta maaliton.

Voittolaukauskilpailussa Kärppien ainoa onnistuja oli niin ikään Lasu, joka upotti molemmat yrityksensä. Ensimmäisen suoralla rannelaukauksella ja toisen tyylikkäällä harhautuksella.

Manner nosti Lasun debyytin lisäksi erityisen positiivisina asioina esiin Kärppä-joukkueen liikkeen ja työmäärän.

- Kun ollaan aikaisemmin kohdattu parin viime vuoden aikana KalPa harjoitusottelussa, niin KalPa on näyttänyt todella nopealta. Nyt tuntui, että pystyttiin haastamaan heitä siinä luistelukilpailussa.

Jussi Rynnäs torjui voitossa 16 kertaa. Niko Hovisen iltapuhde oli huomattavasti hikisempi, sillä torjuntoja kertyi yhteensä 35 kappaletta.

Kärpät pelaa seuraavan harjoitusottelun tasan viikon päästä, perjantaina 18.8, Pirati Chomutovia vastaan.