​Kärpät valmistautuu kauteen kansainvälisillä otteluilla – "Hieman erityylisiä joukkueita"

17.8.2017

Kärppäjoukkue matkusti varhain torstaiaamuna kohti Tšekkiä, jossa joukkue pelaa kaksi harjoitusottelua perjantaina ja lauantaina. Perjantaina joukkue kohtaa Pirati Chomutovin ja lauantaina kahden vuoden takaisen Tšekin mestarin, HC Litvinovin.

Kärpät avasi harjoitusottelunsa viime perjantaina Kuopiossa, lopputulemana oli 2-1 voitto rankkareiden jälkeen. Harjoituspelit jatkuvat kansainvälisissä merkeissä, sillä neljä Kärppien viidestä jäljellä olevasta harjoitusottelusta pelataan ulkomaalaisia joukkueita vastaan. Valmentaja Toni Sihvosen mukaan joukkue voi oppia kansainvälisistä peleistä paljon.

- Me saadaan niistä peleistä omaan käyttöön materiaalia ja nähdään miten pärjätään kansainvälisissä peleissä. Mielenkiintoista nähdä mitä tšekkiläiset ja ruotsalaiset joukkueet ovat kehittäneet omassa pelissään ja miten me pystytään siihen vastaamaan.

Pirati Chomutovin riveistä löytyy yksi oululaisille tuttu kasvo. Kärpissä kaksi mestaruutta voittanut, seurahistorian tehokkain ulkomaalaispelaaja, Ivan Huml siirtyi pronssimitaliin päättyneen kauden 2015-2016 jälkeen Chomutoviin.

Katso Toni Sihvosen haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta!

Pirati Chomutov – Kärpät perjantaina 18.8. klo 18:30

HC Litvinov – Kärpät lauantaina 19.8. klo 16:30