Tšekin kiertue päättyi voittoon

19.8.2017
Tšekin kiertue päättyi voittoon

Ottelun voittomaali kirjattiin Miika Koivistolle.

Kärpät päätti Tšekin kiertueensa 1-2 voittoon kahden vuoden takaisesta Tšekin mestarista, HC Litvinovista.

Ensimmäisessä erässä Kärpät nousi kuskin paikalle, luoden hyvän määrän maalipaikkoja ja laukauksia. Ottelun avausmaalista vastasi Otto Karvinen, jolle kyseinen maali oli ensimmäinen Kärppien riveissä. Litvinovin erän paras maalipaikka oli rangaistuslaukaus, mutta vahvan ottelun pelannut Kärppä-vahti Jussi Rynnäs piti maalinsa toistaiseksi puhtaana.

Toisessa erässä pelin tempo nousi ja molempien joukkueiden muutamat virheet tarjosivat toiselle mahdollisuuksia maalintekoon. Erän ainoa osuma kirjattiin isännille, kun kokenut Peter Jánsky toi kotijoukkueen tasoihin ylivoimalla. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista.

Päätöserä alkoi Kärppien kannalta mallikkaasti, kun puolustaja Miika Koivisto vei Kärpät 1-2 johtoon niin ikään ensimmäisellä Kärppä-maalillaan. Ottelussa ei nähty enempää onnistumisia, joten Koiviston osuma jäi ottelun voittomaaliksi.

Päävalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen omiensa otteisiin tänään, mutta kaipaa hyökkäyspeliin vielä viimeistä silausta.

- Voitto on hieno asia, erityisesti täällä Litvinovin legendaarisessa halliympäristössä. Oudossa paikassa pystyttiin aiheuttamaan Litvinoville ensimmäinen kotitappio. Täytyy olla onnellinen, että pystyttiin ottamaan eilisestä steppejä eteenpäin. Vielä kun saadaan vähän terävyyttä ja tasapainoa niin tästä on hyvä jatkaa.

Mannerin mukaan matka Tšekkiin oli joukkuetta kasvattava kokemus.

- Jouduttiin vähän olemaan täällä epämukavuusalueella. Suomessa ollaan totuttu turvakaukaloihin, täällä se oli pelkkää betonia ja lasia. Se kasvattaa pelaajia kun tällaisessa paikassa vääntää voiton. Reissussa joukkue kasvaa yhteen, kun se saa tällaisia kokemuksia.

Seuraavan kerran Kärpät pelaa keskiviikkona 23.8 Vaasan Sportin vieraana.