​Sport vahvempi kotonaan erikoistilanteiden turvin

23.8.2017
​Sport vahvempi kotonaan erikoistilanteiden turvin

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät saapui Sportin vieraaksi voiton ja tappion tuottaneen Tšekin matkan jälkeen. Vaasalaisilla puolestaan oli Pitsiturnauksen lisäksi alla kaksi maali-ilottelua, joista saldona yksi voitto. Maalijuhlaa ei Kuparisaaressa tänään nähty, mutta kotijoukkue otti 3-1 voiton tehokkaan ylivoimansa siivittämänä.

Vauhdikkaassa avauserässä maalia saatiin lukuisista paikoista huolimatta odottaa viimeisille minuuteille saakka. Ville Viitaluoma toimitti kiekon maalille ja Michael Parks survoi pomppivan irtokiekon Veini Vehviläisen längistä sisään. Kärpät sai erän lopun Sport-ylivoiman jälkeen huippupaikan, kun Mikael Ruohomaa ja Otto Karvinen pääsivät kahdestaan nokikkain Sport-vahti Mika Järvisen kanssa. Järvinen venyi kuitenkin tilanteessa huipputorjuntaan ja erätauolle lähdettiin isäntien 1-0 johdossa. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä kertoivat kaiken olennaisen pelin luonteesta: Vehviläinen 16, Järvinen 13.

Ottelun toinen erä oli huomattavasti ensimmäistä varovaisempi molemmilta joukkueilta. Maalipaikat olivat vähissä ja molempien joukkueiden ylivoimat jauhoivat pariin otteeseen tuloksetta. Vehviläiselle kirjattiin erässä kolme torjuntaa, Järviselle viisi.

Päätöserän alussa Sport siirtyi ottelussa 2-0 johtoon. Robin Salo ja Michael Parks alustivat ottelun voittomaaliksi jääneen Markus Nenosen osuman. Ennen kuin kotijoukkueen maalia oli edes ehditty kuuluttaa, Kärpät kavensi. Jani Hakanpää ajoi suoraviivaisesti alueelle ja antoi lämärin puhua. Syöttöpiste 2-1 kavennukseen merkittiin Otto Karviselle. Kärpät sai vielä ottelun hallinnan itselleen kolmannessa erässä, mutta Sport oli lopulta se joka ottelussa vielä maalasi. Kärpät kesti reilun minuutin mittaisen kahden miehen alivoiman, mutta aivan toisen jäähyn loppuhetkillä Sportin Nenonen viimeisteli illan toisella osumallaan loppulukemat 3-1.

Oman haasteensa Kärppien peliin toi myös Miska Humalojan poisjäänti toisen erän jälkeen. Pieni ruhje piti miehen sivussa päätöserästä.

Tappiosta huolimatta Kärppien päävalmentaja Mikko Manner löysi ottelusta myös positiivista.

- Tappio totta kai harmittaa, mutta joukkueen peli-ilme oli positiivinen ja työmoraali hyvä. Vielä tehot vähän puuttuvat, mutta sen takia näitä harjoituspelejä pelataan, että ne sieltä löytyisivät. Oltaisiin tästä ehkä ansaittu enemmän.

Manner nosti esiin joukkueen hyvän alivoimapelaamisen ja aktiivisen peliotteen. Ylivoimaan kaivataan vielä tehoja, mutta päävalmentaja uskoo niiden löytyvän ajan kanssa.

- Saatiin paljon riistoja aikaan, mutta ei pystytty vielä hyödyntämään niitä. Myös alivoima oli hyvää, sieltä löytyy hyvät parivaljakot. Ylivoimasta tulee sitten hyvä kun viisikot oppivat tuntemaan toisiaan paremmin ja saadaan laukaisumäärät ylös.

Kärppien harjoitusottelut jatkuvat ensi viikolla, kun joukkue saa vieraita Ruotsista.

Kärpät – Luleå HF 29.8. klo 18:30

Kärpät – Skellefteå AIK 31.8. klo 18:30