Kärpät kaatoi Skellefteån näytöstyyliin - Leskinen illan sankarina

31.8.2017

Avauserä tarjosi Oulun Energia Areenan yleisölle vauhtia ja tunnetta. Kärpät onnistui erityisesti kiekonriistojen kautta luomaan maalipaikkoja, joista ensimmäinen avautui Julius Junttilalle, kuitenkin ilman tulosta. Maalinteon avasi Kärppien neloskenttä, joka jatkoi tiistain Luleå-ottelussa nähtyä vahvaa pelaamistaan. Jari Sailio riisti kiekon hyökkäysalueella ja tarjoili sen nopeasti tiistaina hattutempun iskeneelle Miska Humalojalle, joka upotti kiekon varmasti ohi Skellefteå-vahti Joni Ortion.

Hetkeä myöhemmin Skellefteån Oscar Möller tasoitti ottelun. Möller katkaisi purkukiekon taitavasti ja sijoitti kiekon tarkasti ylänurkkaan. Erätauolle lähdettiin kuitenkin Kärppien 2-1 johdossa, kun Julius Junttila ohjasi Miika Koiviston laukauksen sisään aivan erän lopussa. Toinen syöttöpiste maaliin merkittiin Mikael Ruohomaalle.

Toinen erä oli Kärppien näytöstä. Erän ensimmäinen maali nähtiin reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Miika Koivisto ja Saku Mäenalanen rakensivat laukaisupaikan Ville Leskiselle, joka harhautti puolustajan valelaukauksella ja löysi Ortion maalin takakulmasta kiekon mentävän aukon. Erän toisesta kärppämaalista vastasi niin ikään Leskinen. Leskinen löysi ensimmäisenä Miika Koiviston laukauksen jälkeisen irtokiekon ja siirsi pelivälineen näyttävästi etuyläkulmaan. Kärppien 4-1 johdossa toiselle erätauolle.

Kolmas erä ei hyvästä vauhdista huolimatta tarjonnut valtavasti maalipaikkoja. Erän loppupuolella kapteeni Lasse Kukkonen kuitenkin onnistui maalinteossa, viimeistellen loppulukemat 5-1 terävällä rannelaukauksella.

Päävalmentaja Mikko Manner oli odotettavasti tyytyväinen illan otteluun.

- Ollaan onnellisia, että joukkue saa itseluottamusta ja onnistumisia. Varsinkin tänään meidän kahden ekan kentän pelaajat onnistui maalinteossa. Se tietää hyvää, me halutaan saada hyökkäysvoittoiset pelaajat iskuun.

Katso päävalmentajan haastattelu kokonaisuudessaan yllä olevalta videolta!