KORJAUS TIEDOTTEESEEN: Oulun Kärpät Oy:llä haasteellinen kausi

31.8.2017
KORJAUS TIEDOTTEESEEN: Oulun Kärpät Oy:llä haasteellinen kausi

Eilen kello 17:30 lehdistölle lähetetystä tiedotteesta oli jäänyt pois tilikauden nettotulos, joka muodostui 0,1 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Oulun Kärpät Oy pahoittelee aiheutunutta sekaannusta.

Oulun Kärpät Oy:n 30.4.2017 päättynyt tilikausi oli pettymys. Edustusjoukkue uudistui edellisvuodesta lähes kokonaan, minkä lisäksi kautta leimasivat poikkeuksellisen runsaat loukkaantumiset. Nämä vaikuttivat osaltaan heikkoon menestykseen runkosarjassa ja lopulta putoamiseen jo ensimmäisellä play off -kierroksella. Heikon urheilullisen menestyksen seurauksena liikevaihto laski ja nettotulos muodostui 0,1 miljoonaa euroa tappiolliseksi. Tilikauden liikevaihto jäi 9,8 miljoonaan euroon, missä on laskua edelliseen vuoteen 1,7 miljoonaa euroa. Tästä sopimusperusteiset tuotot olivat 6,0 miljoonaa euroa, pääsylipputulot 1,8 miljoonaa euroa, ravintolamyynti 1,5 miljoonaa euroa ja muu myynti 0,5 miljoonaa euroa. Kotiotteluiden yleisökeskiarvo oli noin 5.200 henkilöä.

Vaikka päättynyt tilikausi oli taloudellisesti epätyydyttävä, ovat yhtiön tase ja rahoitusasema aiempien tilikausien ansiosta edelleen erittäin vahvat. Liiketoiminnan kassavirta oli 0,4 miljoonaa euroa positiivinen ja omavaraisuusaste tilikauden päättyessä 83 %. Taseen loppusumma oli 6,0 miljoonaa euroa, josta rahojen ja pankkisaamisten osuus 1,9 miljoonaa euroa. Yhtiöllä ei ole lainkaan korollista velkaa.

Oulun Kärpät Oy:llä oli tilikauden aikana vakinaisessa työsuhteessa edustusjoukkueen pelaajia ja muuta henkilöstöä keskimäärin 65 henkilöä, joille yhtiö maksoi palkkoja yhteensä 4,6 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö tarjoaa kauden aikaisissa ottelu- ja muissa tapahtumissa lukuisan määrän työmahdollisuuksia alueen nuorille. Tilikauden aikana yhtiö maksoi arvonlisäveroja 1,2 miljoonaa euroa, pidätti ja edelleen tilitti palkkojen ennakonpidätyksiä 1,4 miljoonaa euroa sekä maksoi palkkoihin liittyviä muita sivukuluja yhteensä 0,7 miljoonaa euroa.

Päättyneen tilikauden aikana tuli kuluneeksi 70 vuotta seuran perustamisesta, mitä juhlistettiin 14.5.2016 liki 500:n yhteistyökumppanin ja seuratoimijan kanssa. Tilikauden päättymisen yhteydessä Oulun Kärpät Oy:n koko historian ajan toimitusjohtajana toiminut Juha Junno jätti jo aiemmin tehdyn sopimuksen mukaisesti tehtävänsä.

Oulun Kärpät Oy:n yhtiökokous päätti 30.8.2017, ettei päättyneeltä tilikaudelta jaeta osinkoa. Perustamisestaan eli vuodesta 2001 lähtien yhtiö on jakanut osinkoja yhteensä 1,7 miljoonaa euroa, josta noin 80 % on ohjautunut yhtiön suurimmalle omistajalle eli Kärppäsäätiölle käytettäväksi pohjoissuomalaisen juniorijääkiekkoilun tukemiseen.