​HPK haki revanssin Oulusta

9.9.2017

Jos eilen nähtiin paljon vauhtia, niin tämän illan ottelussa oli vaarallisten tilanteiden vuoro. HPK väänsi voiton tiukasta ottelusta lopulta vasta voittolaukauskilpailussa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja päätyovet kävivät jo reilun minuutin pelin jälkeen. HPK:n Oula Palve käytti mailaansa huolimattomasti ja osui Kärppien Miska Humalojaa ikävännäköisesti kasvoihin. Tuomarit päättivät hieman yllättäenkin, että tuomiona oli ulosajo. Kärpät jauhoi viisiminuuttisen ylivoimansa kuitenkin tuloksetta. Avauserä oli kahden ylivoiman siivittämänä erittäin vahvasti kotijoukkueen erä, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen erän alussa Kärpät pääsi pyörittämään jälleen pakkopeliään. Itse ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti jäähyn jälkeen Saku Mäenalaselle avautui loistava vetopaikka, josta mies naulasi kiekon varmasti sisään. Esityön osumaan tekivät Ville Leskinen ja Jani Hakanpää. Maali oli harjoituspelit mukaan lukien Mäenalaselle ensimmäinen tälle syksyä ja tuuletuskin oli sen mukainen. Kärpät ei kauaa johdostaan saanut kuitenkaan nauttia. 18 sekuntia myöhemmin lukemat olivat jo 1-1, kun HPK:n Otto Paajanen survoi irtokiekon sisään maalin edestä.

Toinen erä sai ikävän käänteen hieman puolivälin jälkeen. Kärppien Jari Sailio osui maalin takana pahannäköisesti HPK:n Roope Laavaista ja seurauksena oli ulosajo. Viisiminuuttisen ylivoimansa päätteeksi HPK siirtyi 1-2 johtoon, Otto Paajasen osuessa jo toistamiseen. Molemmilla joukkueilla oli erässä paikat lisäosumiin, mutta toiselle erätauolle lähdettiin kuitenkin vieraiden 1-2 johdossa.

Päätöserää oli pelattu reilut 4 minuuttia, kun Kärpät tasoitti pelin. Kärpistäkin tuttu Mikko Lehtonen menetti kiekon Teemu Kivihalmeelle, joka laukoi pienestä kulmasta lukemat 2-2. Kyseinen maali oli Kivihalmeelle Liiga-uran ensimmäinen. Kolmannessa erässä ei nähty enempää osumia. Jatkoajankin ollessa lukuisista paikoista huolimatta maaliton, voittaja ratkaistiin vasta voittolaukauskilpailussa, jossa HPK vei pidemmän korren Teemu Turusen ja Jesper Lindgrenin näyttävillä osumilla.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan voitto oli pienestä kiinni.

-Tiukka peli niin kuin eilenkin. Rynnäs vei eilen pidemmän korren, Larmi tänään. Oli hyvä työmäärä joukkueessa, mutta HPK ansaitsi voiton.

Katso lehdistötilaisuus kokonaisuutena yllä olevalta videolta!

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana tiistaina 12.9. kun joukkue kohtaa Jypin vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon torstaina Pelicansia vastaan.