​JYP piti pisteet kotonaan viime hetken maalilla

12.9.2017
​JYP piti pisteet kotonaan viime hetken maalilla

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät matkusti Jyväskylään viikonlopun jäljiltä runkosarjan vitossijalta ja lähti otteluun ilman ykkössentteriään Mikael Ruohomaata sekä pelikiellossa olevaa Jari Sailiota. Ottelua johdettiin kahteenkin otteeseen, mutta voitto lipsui käsistä JYPin viime hetken maalilla.

Kärpät tuli avauserään vauhdilla sisään. Kotijoukkue näytti jäävän täysin jalkoihin, kun Kärpät johti ottelua ennen erän puoltaväliä jo maalein 0-2. Ensimmäisestä vastasi Jasse Ikonen, jonka laukaus pomppi hieman onnekkaastikin JYP-verkkoon ajassa 04:27. Kyseinen osuma oli Kärppien kauden ensimmäinen ylivoimamaali. Toisen maalin järjesteli Miika Koivisto muutamaa minuuttia myöhemmin. Koivisto kuskasi kiekon hyökkäysalueelle ja laukoi sen ranteella ohi JYP-vahti Jussi Olkinuoran helpohkon näköisesti.

Toisessa erässä nähtiin erilainen kotijoukkue. JYP aloitti erän vahvasti, kun Jani Tuppurainen kavensi lukemat 1-2 ajassa 21:57. Jani Hakanpää esti Tuppuraisen ensimmäisen laukaisuyrityksen, mutta JYP-hyökkääjä löysi pomppivan kiekon ja yllätti Jussi Rynnäksen. JYPin tasoituksesta vastasi puolustaja Jaakko Jokinen, jonka siniviivalaukaus löysi tiensä verkkoon ajassa 37:57. Päätöserään lähdettiin tasalukemista 2-2.

Kolmas erä ehti vanhentua vain 26 sekuntia, kun Charles Bertrand laukoi Kärpät 2-3 johtoon. JYP-puolustus hukkasi kiekon omassa päässä, Bertrand oli ensimmäisenä paikalla irtokiekossa ja sijoitti kiekon tarkasti ylänurkkaan. JYP tasoitti pelin kun erää oli jäljellä 6:44. Kotijoukkue jauhoi ylivoimansa tuloksetta, mutta muutamaa sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen Henri Kanninen pääsi laukomaan pelin tasoihin maukkaasta paikasta. Ottelun ratkaisu nähtiin puolitoista minuuttia ennen loppua, kun Antti Suomela laukoi voittomaalin ajassa 58:26. Kärpät ei lopun rynnistyksestä huolimatta saanut ottelua tasoihin ja pisteet jäivät Jyväskylään lukemin 4-3.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkue tuli hyvin otteluun, mutta keskittyminen herpaantui kriittisillä hetkillä.

- Joukkue valmistautui peliin hyvin ja ensimmäisen erän tulos näytti sen. Pelattiin lopussa hyvä alivoima, mutta sen jälkeen vastustaja näytti rutiininsa ja teki maalit sieltä maalin edestä. Vähän meillä keskittyminen herpaantui ja puolustus petti. Vielä otetaan vähän liikaa jäähyjä eikä aiheuteta niitä tarpeeksi vastustajalle.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana torstaina, kun Lahden Pelicans saapuu Ouluun. Ottelu käynnistyy Oulun Energia Areenalla kello 18:30. LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ!