​Kolmen ottelun viikko alkaa Jyväskylässä – "Yksi Liigan kuumimmista joukkueista"

12.9.2017
​Kolmen ottelun viikko alkaa Jyväskylässä – "Yksi Liigan kuumimmista joukkueista"

Miska Humaloja hyökkää tänään ykkösketjun keskellä. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien viikko käynnistyy tänään vierasottelulla Jyväskylässä. Kahden kierroksen jälkeen sarjataulukon kärkipäässä majaileva JYP aloitti kautensa mainiosti voittamalla HIFK:n kahdesti avausviikonloppuna. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner tietää JYPin vahvuudet hyvin.

- Kovasti paineistava ja kääntävä kotijoukkue joka pelaa vahvasti kohti maalia. JYP on tähän väliin erinomainen tasollinen mittari meille. Yksi Liigan kuumimmista joukkueista tässä vaiheessa kautta ja varmaankin yksi isoimmista ennakkosuosikeista tässä sarjassa.

Mannerin mukaan maalineduspelaaminen voi nousta illan ottelussa ratkaisevaan asemaan. Kärppien on oltava sota-alueella vahvempia, mikäli pisteitä haluaa Jyväskylästä kotiin viedä.

- Täytyy ymmärtää pelin henki. He ovat maalin edustalla hyviä, varmasti sarjan parhaita. He ovat saaneet sinne kokenutta pelaajaa joukkueeseen, joka tarkoittaa yleensä lisää erikoistilanneosaamista. Me halutaan jatkaa omalla identiteetillä, luistellaan kovaa ja tehdään paljon töitä, mutta halutaan olla maalin edustalla parempia.

Kokoonpanoihin muutoksia – Kangas debytoi

Kärpät menetti lauantain ottelussa kaksi pelaajaa kokoonpanostaan: Mikael Ruohomaa on sivussa ainakin tämänpäiväisestä ottelusta loukkaantumisen takia ja Jari Sailiolle tuomittiin kolmen ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta taklauksesta. Erinomaisesti syksyn peleissä esiintynyt Miska Humaloja nousee ykkösketjun keskelle ja kauden avauksessa maalinteossa onnistunut Jasse Ikonen ottaa Humalojan paikan neloskentästä. Poissaolojen myötä ottelussa nähdään myös Liiga-debyytti, kun Kristian Kangas hyökkää nelosketjussa yhdessä Ikosen ja Aku Kestilän kanssa. Manner näkeekin negatiivisten uutisten keskellä jotain positiivista.

- Pelaajia tarvitaan aina vähän enemmän kuin mitä pelipaikkoja on jaossa. Näitä hetkiä varten siellä tehdään töitä ja esimerkiksi "Kaken" debyytti tänään on hieno asia. Kärppäkasvatti joka on kulkenut pitkän polun Mestiksen kautta ja unelma on varmasti elänyt siitä, että pääsee hyppäämään Liigassa kaukaloon Kärppien paidassa. Näistä ne tarinat syntyy.

Vauhdikkaan avausviikonlopun jälkeen joukkue pelaa tämän viikon ns. normaalilla pelitahdilla. Tämänpäiväisen JYP-ottelun jälkeen Kärpät pelaa kaksi kotipeliä, torstaina Pelicansia ja lauantaina Vaasan Sportia vastaan.

- Nyt se arki koittaa, kuherruskuukausi alkaa olemaan ohi ja nyt aletaan mittaamaan meidän henkistä kapasiteettiä, kommentoi Manner.

JYP – Kärpät käyntiin LähiTapiola Areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30.