TPS katkaisi Kärppien putken

22.9.2017
TPS katkaisi Kärppien putken

Teemu Kivihalme keräsi ottelussa pisteet 0+2. (Kuva: Ville Honkonen)

Sarjataulukon 2. ja 3. sijoilta löytyvät joukkuee kohtasivat perjantaina Turun illassa. Kärpät oli ottelussa mukana kaksi erää, mutta kärkikamppailu Gatorade Centerissä kääntyi lopulta kotijoukkueen eduksi kolmannen erän alun maaleilla.

Kotijoukkue tuli avauserään vahvemmin ja saikin ensimmäisen todellisen maalipaikan, kun hyökkääjä Teemu Väyrynen karkasi laidasta läpi. Mikko Niemelä jäi tilanteessa hieman jälkeen ja joutui kampittamaan Väyrysen rankkarin arvoisesti. Yritys oli kuitenkin heppoinen ja Veini Vehviläinen nappasi kiekon helposti kiinni. TPS:n hienoisesta hallinnasta huolimatta Kärpät onnistui maalinteossa ensin. Miska Humaloja oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun Teemu Kivihalmeen laukaus muutti suuntaa Humalojan varusteista ja viuhui ohi Oskari Setäsen. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa.

Toisessa erässä TPS sai ottelun tasoihin. Kärppien Nicklas Lasulle tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta pitkän pohdiskelun jälkeen. Tilanne näytti menneen tuomareilta ohi, mutta pienen palaveeraamisen jälkeen TPS:lle oli luvassa neljä minuuttia ylivoimaa. Ensimmäisen kakkosen Kärpät kesti, mutta ajassa 28:12 Jasper Lindsten tasoitti ottelun Tomi Kallion hyvästä tarjoilusta. Toisen erän lopussa Kärpät pääsi kokeilemaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa. Tuloksettoman ylivoiman jälkeen Saku Mäenalanen kilautti kerran tolppaan, mutta päätöserään lähdettiin tasalukemin 1-1.

Kolmas erä alkoi kotijoukkueen hallinnalla. Erän ensimmäinen maali nähtiin jo puolentoista minuutin pelin jälkeen, kun Patrik Virta vei TPS:n 2-1 johtoon millintarkalla rannelaukauksella. Parikymmentä sekuntia myöhemmin maalinteossa onnistui puolustaja Henrik Tallinder ja peli oli jo 3-1. Erän puolivälissä Jani Hakanpää laukoi kauden toisella osumallaan Kärpät maalin päähän. Syöttöpisteen maaliin nappasi Nicklas Lasu. Kärppien takaa-ajo kuihtui kasaan kun Charles Bertrandille tuomittiin kaksiminuuttin korkeasta mailasta ajassa 58:43. TPS:n Eric Perrin viimeisteli loppulukemat 4-2 tyhjään maaliin.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner harmitteli hyvän otteen menettämistä ottelun toisessa erässä.

- Epäonninen toisen erän jäähy, linjatuomareiden viheltämä neljäminuuttinen sieltä tilanteen ulkopuolelta katkaisi meidän hyvän otteen. Melkeen saatiin taistelua se neljäminuuttinen.

Manner antoi kunniaa kuitenkin myös vastustajan suuntaan.

- TPS puolustaa todella hyvin viisikkona, eivät he vahingossa tuolla sarjan kärjessä ole. Nämä kärkimatsit on pienestä kiinni, se vaatii aina huippuonnistumista jos haluaa tässä sarjassa voittaa. Joukkueessa oli paljon hyvää, paljon yritystä, joten sinänsä harmittava tappio, mutta tulosta kuuluu kunnioittaa.

- Nyt vaan nuollaan haavat, kerätään energiaa ja lähdetään hakemaan huippusuoritusta kello 17.

Kärpät pelaa seuraavan kerran jo huomenna. HPK – Kärpät käyntiin Hämeenlinnassa kello 17.