​Kärpät jyräsi SaiPan ensimmäisten liigamaalien illassa

28.9.2017

Torstai-iltana Raksilassa vierailijoille ei annettu paljoa mahdollisuuksia. Kuta kuinkin ehjän kuusikymmenminuuttisen pelannut Kärpät kaatoi SaiPan lopulta lukemin X-X.

Avauserään Kärpät tuli sisään isännän ottein. Maalinteon avasi reilun minuutin pelin jälkeen 17-vuotias Rasmus Kupari, joka viimeisteli ensimmäisen liigamaalinsa terävällä rannelaukauksella puolittaisesta läpiajosta. Syöttöpisteet Kuparin uran ensimmäiseen merkittiin Saku Mäenalaselle ja Miika Koivistolle.

- Se maalitilanne tuli aika nopeasti. Ekassa vaihdossa lähdin hakemaan pakkien väliin jos pääsisin läpi. Mäenalanen pisti siihen syötön ja pääsin sitten puikkelehtimaan pakkien läpi ja nopee veto sinne patjan päälle, Kupari kommentoi osumaansa.

Alle kahta minuuttia myöhemmin lukemat olivat jo 2-0, kun Miska Humaloja ohjasi Aku Kestilän laukauksen maaliin. Kakkossyöttö ketjun kolmannelle lenkille, Jari Sailiolle. Avauserän ensimmäisen puoliskon oltua Kärppien hallintaa, sai SaiPa mahdollisuutensa kiivetä takaisin peliin ylivoimalla. Mahdollisuuden käytti hyväksi hyökkääjä Roy Radke, joka survoi ensimmäisen liigamaalinsa 10 kertaa erässä torjuneen Jussi Rynnäksen taakse. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1 johdossa.

Toisessa erässä Kärpät maalasi kolmesti. Nicklas Lasu avasi pelin tarkalla rannelaukauksella. Lasun uran ensimmäiseen liigamaaliin esityön tekivät Teemu Kivihalme ja Charles Bertrand. 4-1 maalista vastasi Jyri Junnila, joka survoi kauden ensimmäisen maalinsa Frans Tuohimaan sylistä verkon perälle. Nelosketjun keskelle A-junioreista nostettu Jesse Koskenkorva vastasi maaliin johtaneesta reboundista. Erän loppussa Saku Mäenalanen vei Kärpät jo 5-1 johtoon. Jani Hakanpää avauksesta läpiajoon itsensä punnertanut Mäenalanen tuikkasi kiekon varmasti takanurkkaan.

Kolmannessä erässä Kärpät ei päästänyt SaiPaa mukaan peliin. Loppulukemat 6-1 puttasi irtokiekosta Shaun Heshka. Syöttöpisteet keräsivät Julius Junttila ja Miika Koivisto. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli ottelun jälkeen onnellinen onnistujien määrästä, sekä pelaajien ensimmäisistä osumista; joko kaudelle tai liigauralle.

- Saatiin hyvä startti. Sitten kun toisessa erässä oltiin vähän pulassa niin tehtiin niin sanottuja hyviä maaleja. Ammuttiin kiekkoa maalille ja äijiä perään. Jos ollaan vähän oltu tehottomia aikaisemmissa peleissä niin tänään oltiin siinä hyviä. Jussi Rynnäkseltä loistavaa maalivahtipeliä ja sitten Rasmus Kuparin ensimmäinen liigamaali, Nicklas Lasun ensimmäinen liigamaali ja Jyri Junnilan kauden ensimmäinen maali. Ne oli hienot asiat tänään.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ylihuomenna lauantaina. Kyseinen Ilves-ottelu on perhepeli, josta löydät lisätietoja TÄSTÄ! Luvassa on lasten aamujäät, sekä tekemistä koko perheelle ottelun aikana. Istumapaikoille pääset lauantain ottelussa halvimmillaan kymmenellä eurolla!

LIPUT LAUANTAIN PERHEPELIIN TÄSTÄ!