Kärpät latautuneena SaiPan kimppuun – "Kaasu pohjaan"

28.9.2017

Viime viikonloppuna kaksi tappiota tuottanutta back-to-backia on saatu sulatella Oulussa koko alkuviikon ajan. Neljän päivän tauko peleistä on Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan käytetty hyödyksi.

- Pari päivää levättiin, pari päivää treenattiin. Varmasti henkinen vireystila on tähdätty tähän iltaan. Joukkueesta aistii sen, että nyt alkaa olla mielet virkeänä. Viikonloppu oli aika kova setti ja kun tulokset ei tuonut sitä energiaa niin sen käsittelyssä meni hetken aikaa. Tänään olisi tarkoitus kello 18:30 kotiyleisön edessä laittaa kaasu pohjaan.

Tänään Kärpät kohtaa runkosarjan toiseksi viimeisellä sijalla majailevan SaiPan. Lappeenrantalaisten kausi ei ole käynnistynyt ruusuisesti, sillä kahdeksasta ottelusta kasassa on saman verran pisteitä ja vain yksi kolmen pisteen voitto. Erityisesti ylivoiman tehottomuudesta kärsinyt SaiPa on Mannerin mukaan kuitenkin vaarallinen vastustaja.

- Erittäin ennakkoluuloton joukkue, hyvin paljon pelaavat samalla tavalla kuin me. SaiPalla on paljon taitavia, nopeita ja nuoria hyökkääjiä jotka ovat erittäin vaarallisia jos heille antaa tilaa ja aikaa.

Tämäniltaiseen kokoonpanoon on lisätty ripaus nuoruutta ja viekkautta kun Jesse Koskenkorva pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa. Kossun paikka löytyy nelosketjusta Jasse Ikosen ja Jyri Junnilan välistä. Neljässä ensimmäisessä liigapelissään vakuuttavasti esiintynyt Rasmus Kupari siirtyy kakkosketjuun Nicklas Lasun oikealle laidalle, Saku Mäenalasen ollessa tuttuun tapaan vasemmalla puolella. Mikko Mannerin mukaan Kuparin pelillinen käyrä on ollut nouseva.

- Rasmus on koko ajan paremmin ja paremmin tuonut omia vahvuuksiaan esille. Kun Leskinen ei ole pelikunnossa, niin hän on vähän samantyylinen pelaaja siihen; pysyy kiekossa ja rightin kätisyys. Tulee tuomaan samoja juttuja siihen Mäenalasen ja Lasun rinnalle.

Jesse Koskenkorva pelasi viime kaudella 14 liigaottelua tehoin 2+0. Mannerin mukaan Koskenkorva on itse näyttänyt ansaitsevansa mahdollisuutensa miesten peleissä.

- Jesse pelasi viime vuonna hyviä pelejä. Viime viikonloppuna A-junioreissa Jessen ympärillä oli todella hyvä ja energinen ketju ja Jesse näytti sen, että nyt on hänen aikansa hypätä kehiin täällä Liigan puolella. Odotan vastuullista ja monipuolista pelaamista ja kovaa työmäärää. Sitä kautta me haetaan sellaista neljän kentän jatkumoa.

Kärpät – SaiPa käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30!

LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ!