Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 25.9.2018 klo 18:30

​Kärpät taisteli rinnalle ja ohi – Humaloja ratkaisi viimeisellä minuutilla

30.9.2017

Kärppien ja Ilveksen välinen ottelu tarjosi kauden ennätysyleisölle tuttuun tapaan paljon vauhtia ja maaleja. Kärpät vei dramaattisen ottelun lopulta nimiinsä viimeisen minuutin osumalla.

Avauserä mentiin hyvällä vauhdilla ja erityisesti Kärppien ykköskenttä onnistui luomaan pitkiä hyökkäyksiä ja vaarallisia maalipaikkoja erän alussa. Avauserässä 12 kertaa torjunut Antti Lehtonen piti kuitenkin pelin maalittomana. Ottelun ensimmäisestä osumasta vastasi Ilves, kun Teemu Lepaus laukoi maskin läpi ranteella vieraat 0-1 johtoon ajassa 14:21. Avauserässä ei enempää maaleja nähty.

Toisessa erässä molemmat joukkueet saivat mahdollisuutensa ylivoimalla. Ensin omansa tuhlasi Kärpät, sen jälkeen Ilves. Kärpät ehti olla täysilukuisena kuitenkin vain muutaman sekunnin, kun Eemeli Suomi teki lukemiksi 0-2. Maalin jälkeen pelin hallinta näytti kääntyvän hieman Ilvekselle, mutta Kärpät kampesi itsensä vielä mukaan peliin. Jari Sailio voitti kiekon päädyssä painavalla taklauksella ja pelasi sen viivaan, josta kaksikko Miika Koivisto järjesteli Jani Hakanpäälle vetopaikan. Hakanpään lämäri painui komeasti takanurkkaan ja Kärpät nousi maalin päähän ajassa 34:20. Alle kaksi minuuttia myöhemmin peli oli jo 2-2. Lasse Kukkonen avasi oman maalin kulmalta Julius Junttilan puolittain läpi. Junttila ei päässyt karkaamaan, mutta tarjosi kiekon näyttävästi Charles Bertrandille, joka tasoitti pelin.

Kolmas erä alkoi dramaattisesti, kun Ilveksen tuore hankinta Joe Piskula rymisteli itsensä suihkuun polvitaklauksella kahden minuutin pelin jälkeen. Ottavana osapuolena oli Kärppien Jasse Ikonen, joka käveli taklauksen jälkeen pukukopin puolelle. Kuten illan teemaan kuului, Kärpät ei onnistunut hyödyntämään pitkää ylivoimaansa. Ilveksen seuraava jäähy kuitenkin kostautui. Kokenut Arto Laatikainen komennettiin boksiin kiinnipitämisestä ja aivan jäähyn loppuhetkillä Saku Mäenalanen vei Kärpät 3-2 johtoon maalin edustalta. Ilveksen mahdollisuus tasoitukseen tuli hetkeä myöhemmin, kun Miika Koivisto komennettiin koukkaamisesta rangaistujen penkille. Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta sekunti jäähyn loppumisen jälkeen Teemu Lepaus tasoitti pelin reboundista.

Ottelun viimeiset kaksi minuuttia tarjosivat kauden ennätysyleisölle rahojensa vastinetta. Pelikellossa oli 58:06 kun Arto Laatikainen siirsi maalin pois paikoiltaan Kärppien hyökkäyksen aikana. Sääntökirjan mukaan tuomiona oli rangaistuslaukaus, sillä ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Nicklas Lasu ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan Lehtosta rankkarista. Ottelun ratkaisu nähtiin 30 sekuntia ennen loppua. Nicklas Lasu toimitti kiekon maalilla, jossa Jari Sailio ja Miska Humaloja survoivat irtokiekkoa kilpaa sisään. Näistä jälkimmäisenä mainittu sai pelivälineen verkkoon ja ratkaisi voiton Kärpille lukemin 4-3.

- Lasu heitti kiekon maalille ja Silli sitä yritti siinä survoa sisään. Sitten se kiekko pomppasi mulle siihen eteen ja rystyllä neppasin. Onneksi pomppi veskarin yli maaliin, kommentoi Humaloja voitto-osumaansa.

Tapahtumarikas peli oli Humalojan mieleen.

- Se on vähän sellainen tunteiden vuoristorata ainakin itselle. Mukava kun on tapahtumia niin pysyy hereillä. Mukava tuollaisia pelejä on pelata.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Porin Ässät vieraissa. Seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon lauantaina JYPiä vastaan. LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ!