​Länsirannikon tupla käyntiin Porissa – Kukkoselle 500 ottelua täyteen!

4.10.2017
​Länsirannikon tupla käyntiin Porissa – Kukkoselle 500 ottelua täyteen!

Kukkonen debytoi Liigassa kaudella 00-01

Kärppien peliviikko käynnistyy tänään Porin Ässien vieraana. Ässät on sarjataulukossa sijalla kuusi, Kärppien majaillessa kahta pykälää ylempänä pelin enemmän pelanneena. Molemmat joukkueet lähtevät tämäniltaiseen otteluun hyvin levänneenä, sillä joukkueet . Ässät haki viime perjantaina täydet pisteet Kouvolasta ja Kärpät taisteli lauantaina kotiyleisön edessä dramaattisen 4-3 voiton Ilveksestä viimeisen minuutin maalilla. Lupa on siis odottaa kahden energisen joukkueen kohtaamista.

Ässät saa otteluun takaisin kokoonpanoonsa Antoine Laganièren jolle tuomittiin kolmen ottelun pelikielto 22.9. pelatussa Sport – Ässät ottelussa. Laganière aloitti kautensa terävästi, kun ennen pelikieltoa kuuteen otteluun syntyivät tehopisteet 3+2. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan Porissa vastaan asettuu erittäin kova joukkue.

- Kuten joka ilta tässä sarjassa, tänäänkin voittoon tarvitaan huippusuoritus. Ässät on fyysinen ja hyvin liikkuva joukkue. Me pyritään olemaan vahvoja molemmissa päissä maalin edustalla, sillä tänään luvassa on todellinen kamppailupeli.

Tämäniltaisessa ottelussa Kärppien pitkäaikainen kapteeni Lasse Kukkonen saa täyteen 500 runkosarjaottelua Liigassa. Kukkonen teki debyyttinsä Kärppien edustusjoukkueessa jo kaudella 1999-2000, Kärppien pelatessa vielä 1-divisioonaa. Ensimmäisen liigapelinsä Lasse pelasi seuraavalla kaudella. Mikko Mannerin mukaan joukkue haluaa kunnioittaa kapteenin hienoa saavutusta huippupelillä.

- Tämän päivän ottelussa Lassen saavutus on se isoin juttu. 500 ottelua Oulun Kärpissä, yhdessä seurassa on hieno saavutus ja tänään halutaan joukkueena kunnioittaa kapteenin uraa ja onnistua Lasselle.

Kärppien kokoonpanoissa nähdään pieniä muutoksia lauantaihin nähden. Hyökkäyksessä Tuomas Vartiainen pelaa tänään kauden toisen liigaottelunsa. Vartiainen muodostaa Kärppien kolmosketjun yhdessä Jari Sailion ja Miska Humalojan kanssa. Nelosketjussa hyökkäävät Aku Kestilä, Jasse Ikonen ja Jyri Junnila.

Puolustuksessa Aleksi Mäkelä ottaa loukkaantumisen takia sivussa olevan Shaun Heshkan paikan ykkösparista. Taneli Ronkainen pelaa seitsemäntenä puolustajana ja Jussi Rynnäs saa pelivuoron kotikaupungissaan. Mannerin mukaan Kärppien pakisto on hyvässä kuosissa, Heshkan poissaolosta huolimatta.

- Mäksä istuu Miika Koiviston rinnalle varmasti hyvin. Kaikki meidän pakit on tällä hetkellä huippuvireessä.

Ässät – Kärpät käyntiin Isomäki Areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!