​Kärpät vei kärkikamppailun nimiinsä – "Playoff-henkinen peli"

7.10.2017

Kärpät aloitti ottelun vahvasti ja onnistuikin luomaan vaarallisen hyökkäyksen jo ensimmäisessä vaihdossa. Erän puolivälissä Kärpät pääsi ylivoimalle Tuomas Salmelan otettua hyökkäyspään jäähyn estämisestä. JYPin alivoima kuitenkin pakotti Miika Koiviston ottamaan kaksinkamppailutilanteessa kiinnipitämisestä kaksiminuuttisen, ja Kärppien ylivoima kuihtui kasaan nopeasti.

Avauserän paras maalipaikka siunaantui Miska Humalojalle, kun mies pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä puolityhjään maaliin. Laukaus kilahti JYP-maalin tolppaan ja siitä maalivahdin varusteisiin. Avauserä oli maaliton, mutta vauhdikas.

Kärpät pääsi heti toisen erän alkuun kokeilemaan ylivoimaansa, mutta pakkopeli ei lähtenyt rullaamaan. JYP sai virtaa tapetusta alivoimasta ja oli toisen erän avauspuoliskolla selkeästi vahvempi joukkue. Vasta toisen erän puolivälin jälkeen Kärpät pääsi jälleen peliin kiinni ja ajassa 34:48 nähtiin ottelun avausmaali Kärppien pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Julius Junttila pyöritti peliä itsekseen lähes puoli minuuttia, ennen kuin jakoi peliväliin Charles Bertrandille jonka näyttävä kääntölämäri painui kimmokkeen kautta ohi Juho Olkinuoran. Kolmanteen erään lähdettiin Kärppien 1-0 johdossa.

Kolmas erä ehti vanhentua reilut viisi minuuttia kun Kärpät siirtyi 2-0 johtoon. Jani Hakanpää katkaisi tyylikkäästi JYP-pelaajan laukauksen mailallaan ja Mikael Ruohomaa avasi pelin Taneli Ronkaiselle. Ronkainen kuljetti kiekon toiseen päähän ja sijoitti kiekon pienestä kulmasta Juho Olkinuoran längistä sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Oulun Energia Areena kohahti, kun toinen ottelun päätuomareista jäi makaamaan jään pintaan törmättyään yhteen JYP-hyökkääjän kanssa. Tilanteesta selvittiin kuitenkin ilman suurempia vahinkoja.

Kärpillä oli mahdollisuus tappaa peli viitisen minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä, kun Micke Saari otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta. Kärppien ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt rullaamaan ja muutamaa minuuttia myöhemmin JYP kavensi lukemat 2-1. Jani Tuppurainen tälläsk suoraan Juuso Puustisen syötöstä kiekon tarkasti ylänurkkaan. Samalla mureni huikean ottelun pelanneen Veini Vehviläisen nollapeli. JYPin kiri jäi kuitenkin siihen, kun Kärpät pystyi pelaamaan kellon nolliin ja pitämään täydet pisteet kotona.

- Playoff-henkinen peli. Lasse palkittiin ennen peliä ja tuli juuri sen henkinen peli. Oli paljon tunnetta ja kovia huippupelaajia kentällä. Kukkonen, Immonen, Hytönen, tällaisia Suomi-legendoja. Kaikki halusi voittaa todella lujaa ja olen todella ylpeä omasta joukkueesta. Veini Vehviläinen viimeisenä muurina ja Taneli Ronkaiselta huikea maali. Ollaan menty eteenpäin ja saatiin arvokas päänahka, kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner illan ottelua.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, tuolloin Tapparan vieraana. Seuraava kotipeli on heti seuraavana päivänä, kun KalPa saapuu Ouluun. Liput tuohon otteluun TÄSTÄ!