Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Kauden ennätysyleisö siivitti Kärpät komeaan voittoon

18.10.2017

Oulun Energia Areenan 6258 katsojaa saivat todistaa hurjaa isäntien näytöstä, kun Kärpät nuiji helsinkiläisvieraat lopulta lukemin 5-0. Illan sankareiksi nousivat Julius Junttila, Ville Leskinen sekä nollapelin torjunut Veini Vehviläinen.

Avauserä oli isäntien hallintaa. Ensimmäinen kymmenminuuttinen tarjosi tapahtumia suurimmalta osin vain toisessa päässä kaukaloa, sillä Veini Vehviläisen ensimmäinen torjunta kirjattiin vasta lähes yhdeksän minuutin pelin jälkeen. Kärppien avausmaali nähtiin ylivoimalla ajassa 11:53, HIFK:n Juhani Tyrväisen otettua kaksiminuuttisen hetkeä aiemmin. Julius Junttila pääsi tuikkaamaan kiekon sisään Charles Bertrandin ja Mikael Ruohomaan hyvästä esityöstä.

Vieraat jäähyilivät erässä vielä kahteen otteeseen, joista jälkimmäinen kohahdutti Oulun Energia Areenan yleisöä. IFK-puolustaja Ryan O'Connor taklasi Kärppien Miska Humalojaa kovaa ja tuomiona oli 2+10 päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tästä seurannu ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta muutama sekunti jäähyn päättymisen jälkeen Ville Leskinen vei Kärpät 2-0 johtoon. Syöttöpisteet kirjattiin Shaun Heshkalle ja Jyri Junnilalle.

IFK tuli toiseen erään paremmalla ilmeellä ja onnistui erän avauspuolikkaalla luomaan muutamia hyviä paikkoja, mutta maalinteon erässä aloitti kuitenkin Kärpät. Ville Leskinen vei Kärpät 3-0 johtoon ajassa 28:17. Teemu Kivihalme siirsi kiekon kulmaan Saku Mäenalaselle, jonka täydellinen lättysyöttö löysi takakulmalle hiipineen Leskisen. Muun muassa Teemu Kivihalmeella ja Rasmus Kuparilla oli mahdollisuudet lisätä Kärppien johtoa, mutta hyvistä paikoista huolimatta erässä ei nähty enempää maaleja.

Kärpät pääsi heti kolmannen erän alussa ylivoimalle, kun Miro Heiskanen kampitti puolittain läpi karanneen Jari Sailion. Seuranneesta ylivoimasta Kärpät siirtyi ottelussa jo 4-0 johtoon. Lasse Kukkosella oli loistava vetopaikka, mutta kapteeni osoitti poikkeuksellista malttia tarjoillessaan kiekon vielä Julius Junttilalle, joka viimeisteli illan toisen osumansa. Loppulukemat 5-0 viimeisteli Charles Bertrand ketjukaveri Junttilan näyttävästä tarjoilusta nelisen minuuttia ennen ottelun loppua.

Kärppien maalilla Veini Vehviläinen sai nollapelinsä eteen torjua 21 kertaa. Varsinkin kolmannessa erässä IFK pääsi muutaman kerran kokeilemaan hyviltä paikoilta, mutta laukaukset eivät tuottaneet Vehviläiselle suurempia ongelmia.

Kärpät pelaa seuraavan kotiottelunsa tiistaina 24.10, kun KooKoo saapuu Ouluun. Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!