Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Kärpät tyrmäsi KooKoon

24.10.2017

Avauserän ensimmäisellä puoliskolla Kärpät pääsi kokeilemaan ylivoimaansa kahdesti. Ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta toisella yrittämällä verkko heilui. Shaun Heshkan vei kauden kuudennella maalillaan Kärpät 1-0 johtoon ajassa 07:07. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Mikael Ruohomaa ja Julius Junttila. Heshkan maalilla Kärpät pääsi erätauolle 1-0 johdossa.

Toisessa erässä KooKoo-vahti Juha Järvenpäätä työllistettiin isolla kädellä. 17 kertaa erässä torjunut Järvenpää ohitettiin vasta kun erää oli pelattu 15:39, maalintekijänä Mikael Ruohomaa. Millintarkka rannelaukaus painui kiekonmentävästä aukosta maalin etukulmaan ja peli oli 2-0. KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkola haastoi maalitilanteen, mutta tuomarit osoittivat nopeasti keskelle ja maali pysyi voimassa. Kolmanteen erään lähdettiin Kärppien 2-0 johdossa.

Kolmannen erän Kärpät aloitti kahdella perättäisellä jäähyllä. Ensin rangaistiin joukkuetta väärästä vaihdosta ja tämän jälkeen Julius Junttilalle tuomittiin kakkonen tämän yritettyä pelata Miika Koiviston pudottamaa mailaa takaisin miehen käsiin. Kärpät kesti molemmat jäähyt ja iski takaisin. Charles Bertrandin kauden 13. maali vei Kärpät 3-0 johtoon ajassa 48.17. KooKoo haki kavennusta ilman maalivahtia kun peliaikaa oli vielä seitsemän minuuttia jäljellä, mutta tuloksena oli Kärppien 4-0 osuma Ville Leskisen mailasta. Illan viimeisen osuman viimeisteli Jasse Ikonen maalin edestä Miska Humalojan ja Jari Sailion esityöstä.

Illan tehomies oli Mikael Ruohomaa, joka keräsi ottelussa pisteet 1+2. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kiittelikin ykkösketjuaan, joka keräsi yhteensä tehopisteet 2+7.

- Hyvä taistelu meiltä. Hyvä isku takas vaikean SaiPa-pelin jälkeen. Erittäin tasainen alku ja Veiniltä vaadittiin hyviä torjuntoja ja meiltä hyvää alivoimapelaamista. Sitten lopussa saatiin tarvittavat maalit ja sitten neljäs maali lopetti pelin. Nousujohteinen peli ja Ruohomaan ketjulle erityiskiitos, loistavaa johtajuutta.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ylihuomenna torstaina, kun vastassa on Rauman Lukko. Liput tuohon otteluun käteimmin TÄSTÄ!