Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​KooKoo testaamaan Kärppien kotivirettä

24.10.2017

Viikonlopun vieraskiertueen jälkeen Kärpillä on luvassa kahden kotiottelun viikko, joka käynnistyy tänään KooKoota vastaan. Viikonlopun pelit eivät sujuneet aivan odotetulla tavalla, kun kahdesta ottelusta mukaan tarttui vain kaksi pistettä. Perjantaina Jukurit nousi peräti neljän maalin takaa rinnalle, ennen kuin Kärpät voitti ottelun lopulta voittolaukauskilpailussa. Lauantaina Kärppien käynnistymisvaikeudet kostautuivat, kun lopun kiri jäi hieman vajaaksi ja SaiPa piti täydet pisteet kotonaan lukemin 2-1. Mikael Ruohomaan mukaan viikonlopun otteluista otettiin opiksi.

- Aika hyvin ollaan menty alkukausi ja nyt tuli pieni isku vyön alle. Nyt on sellainen henkisen kasvun paikka ja tuo oli ehkä ihan hyvä opetus.

Kouvolalaiset tulevat Ouluun hyvässä vireessä, sillä joukkue ei ole jäänyt ilman pisteitä kuudessa viimeisimmässä ottelussaan. Viimeisimpänä kaatui HIFK, josta voitto irtosi lauantaina jatkoajan jälkeen lukemin 4-3. KooKoon viidessä viimeisimmässä ottelussa on mätetty hurjia maalimääriä, yhteensä 44 täysosumaa. KooKoo on tehnyt näistä 23. Ruohomaalla on mielessään yksinkertainen suunnitelma KooKoon maali-ilottelun estämiseksi.

- Tiivis viisikkopelaaminen. Se on sellainen asia, mihin me ollaan pyritty panostamaan ja se tulee olemaan avainasemassa tänäänkin.

Kärpät on tehnyt tällä kaudella kotihallistaan vaikean paikan vierasjoukkueelle. Ilman pisteitä kotihallissa ei ole jääty ja ainoa tappio tuli kauden ensimmäisessä kotiottelussa syyskuussa. Ruohomaan mukaan otteluiden alut ovat olleet Kärppien vahvuus kotihallissa.

- Ollaan saatu hyvä startti melkein jokaiseen matsiin. Ollaan päästy heti pelin päälle ja sitä kautta rummuttamaan vastustajan päätyyn. Ollaan saatu hyviä alkuja ja tänään pyritään samaan.

Kärppien kokoonpanoissa nähdään kaksi toivottua paluuta, kun Miska Humaloja ja kapteeni Lasse Kukkonen ovat pelikuntoisia. Humaloja oli sivussa viikonlopun peleistä jätettyään kesken viime keskiviikkoisen HIFK-ottelun. Kukkonen oli poissa lauantaina SaiPa-ottelussa perjantaina kärsityn vamman takia. Molemmat ottavat tutut paikkansa kokoonpanoissa; Kukkonen pelaa kakkosparissa yhdessä Mikko Niemelän kanssa, Humaloja hyökkää nelosketjun keskellä laidoillaan Jari Sailio ja Jasse Ikonen.

Kahden ensimmäisen hyökkäysketjun ollessa tutussa muodossaan kolmosketjuun on sovitettu yhteen kolme rightia, Tuomas Vartianen, Rasmus Kupari ja Jyri Junnila. Taneli Ronkainen ottaa seitsemännen puolustajan paikan ja Veini Vehviläinen aloittaa maalissa.

Kärpät – KooKoo käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30!

LIPUT OTTELUUN TÄSTÄ!