Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Kotivoitot jatkuvat - Vehviläiselle jälleen nollapeli!

26.10.2017

Kärpät jatkoi hyvää kotiputkeaan kaatamalla Lukon 3-0.

Avauserän puolivälissä Jari Sailio revittiin läpiajosta katolleen ja tuomiona oli rangaistuslaukaus. Sailio onnistui harhauttamaan Lukko-vahti Kaapo Kähkösen, mutta maaliraudat pelastivat jo jäässä maanneen maalivahdin. Maalinteko alkoi avauserän lopussa, kun Miika Koiviston rannelaukaus painui maalin takakulmaan. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Shaun Heshka ja Rasmus Kupari. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 1-0 johdossa.

Toisessa erässä nähtiin neljä ylivoimaa, kaksi molemmilta joukkueilta. Lukko tuhlasi omansa, mutta Kärpät onnistui hyödyntämään ensimmäisen ylivoimansa. Shaun Heshka pommitti Kärpät 2-0 johtoon Teemu Kivihalmeen ja Saku Mäenalasen esityöstä ajassa 29:09. Lukko onnistui jälkimmäisellä ylivoimallaan värkkäämään kiekon maaliin asti, mutta maali hylättiin nopeasti. Maalia edelsi käsisyöttö ja lukemat pysyivät ennallaan. Kolmas erä käynnistyi Kärppien 2-0 johdossa.

Kärppien 3-0 maali syntyi kun kolmas erä oli vanhentunut seitsemän minuuttia. Nicklas Lasu ja Teemu Kivihalme alustivat Ville Leskiselle avopaikan takatolpalle ja Leskinen nosti kiekon varmasti ohi Kaapo Kähkösen. Lukolla oli hyvät mahdollisuudet kammeta itsensä ylivoimalla mukaan peliin, mutta Kärpät kesti hyvin kolmannen erän alivoimansa ja Veini Vehviläinen jatkoi huikeita otteitaan Kärppien maalilla turvaten kolmannen perättäisen koti-nollapelinsä 28 torjunnalla.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan Kärpät pelasi nousujohteisen pelin. Erityiskiitoksen saivat alivoimapelaaminen ja maalivahti Veini Vehviläinen.

- Oli todella kova ottelu. Oli niin hyvä vastustaja, että ensimmäisessä erässä kaksinkamppailuiden vaatimustasosta tuli heti mieleen, että nyt on sellainen kova äijäpeli. Vastustaja pelasi hyvää kiekollista peliä ja pääsi hyvällä vauhdilla kokoajan paineistamaan, joten tila ja aika oli todella vähissä. Oltiin vähän onnekkaita ensimmäisessä erässä, mielestäni Lukko vähän hallitsi sitä. Toisessa erässä saatiin otetta ja pikku hiljaa parempia paikkoja. Maalit antoi lisää uskoa, energiaa ja kotiyleisöä taakse ja kolmas erä oli sitten meiltä erittäin hyvä. Hyvää alivoimapelaamista ja Veini oli hyvä maalissa.

Loppuun Manner vielä muistutti, että kyseessä oli koko joukkueelta hieno esitys.

- Olen todella onnellinen ja ylpeä jokaisesta pelaajasta. Tosi isolla sydämellä pelattiin loppuun asti vieruskaverille.

Kärpät pelaa seuraavan kerran kotona ensi viikon lauantaina. Kyseinen ottelu on Halloween-peli, josta lisätietoja on luvassa huomenna! Liput Halloween-peliin TÄSTÄ!