Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Liigan paras puolustus Kärppien vieraana

26.10.2017

Kärppien kotiviikon päättävässä ottelussa kohtavaat sarjan paras puolustus ja hyökkäys. Kärpät johtaa tehtyjen maalien tilastoa 64 osumalla, kun taas Lukko on päästänyt pelaamassaan 18 ottelussa ainoastaan 32 maalia. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner muistaa joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta, että kyseessä on vaarallinen vastustaja.

- Huippujoukkue. Viimeksi kun Raumalla kohdattiin niin olivat erinomainen joukkue, hyvä kiekkokontrolli ja hyvin liikkuva joukkue. Silloin kumpi tahansa olisi voinut voittaa sen pelin, mutta me oltiin ehkä onnekkaita ja Jussi Rynnäs otti muutaman huipputorjunnan. Tietysti huomioidaan missä vastustaja on hyvä. He ovat tehneet päätypelistä paljon maaleja ja ovat saaneet pitkiä hyökkäyksiä.

Kärppien ensimmäiset kaksi ketjua ovat tänään tutussa muodossa. Kakkosketjussa Ville Leskisen ja Saku Mäenalasen välissä ison osan kaudesta pelannut Nicklas Lasu on tehnyt vaikutuksen Manneriin.

- Nicklas on ollut ihan sitä mitä odotettiinkin, jopa parempi pelaaja kuin mitä tiesin. Hän on ollut Frölundassa iso lenkki ja tehnyt heille tärkeitä maaleja. Hän tulee varmasti tekemään vielä hyökkäyssuuntaankin tehoja, mutta se on hänelle toissijaista. Isompi juttu on tuo arjen ilme, iloisuus ja ammattimiehen himo harjoitella ja kehittyä.

Kolmosketjun muodostavat tänään Juha Koivisto, Rasmus Kupari ja Jyri Junnila. Nelosketjussa kauden toisen ottelunsa pelaa Radek Koblizek yhdessä Jari Sailion ja Miska Humalojan kanssa. Mannerin mukaan Koblizek on ottanut kuluvan kauden alla isoja askelia.

- Kesällä Radek näytti jo todella hyvältä. Selkeästi oli tapahtunut henkistä kasvua, sellainen liiallinen tunteella eläminen peleissä oli jäänyt pois. Hän oli keskittynyt ja erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa. Sitten harmittava loukkaantuminen ja pelikielto A-nuorten pelissä vähän vaikeuttivat hänen kauteen lähtöään, mutta nyt hän on intoa täynnä ja halutaan tänään tuoda Radek kotiyleisön eteen ja antaa hänelle myös reilu mahdollisuus.

Kärppien puolustus on tutussa muodossaan Taneli Ronkaisen jatkaessa seitsemäntenä puolustajana. Maalilla jatkaa kahdessa edellisessä kotiottelussaan maalinsa puhtaana pitänyt Veini Vehviläinen.

Kärpät – Lukko käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!