Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Marraskuu käyntiin Sportin vieraana

1.11.2017
​Marraskuu käyntiin Sportin vieraana

Kärppien edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua lähes viikon päivät. Viime viikolla Kärpät pelasi kaksi kotiottelua maalierolla 8-0. KooKoota vastaan Kärpät takoi viisi maalia, Lukon verkkoon osuttiin kolmesti. Veini Vehviläinen piti maalinsa puhtaana kumpanakin iltana pysäyttäen otteluissa yhteensä 59 laukausta. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan pelirytmi on yksi niistä asioista joihin ei voida vaikuttaa, joten sille ei anneta liikaa huomiota. Välipäivät antavat kuitenkin joukkueelle mahdollisuuden ladata akkuja ja harjoitella laadukkaasti.

- Silloin pelataan, kun sarjaohjelma niin sanoo. Tässä tapauksessa tuli tällainen kuuden päivän tauko ja silloin pitää osata myös nauttia siitä tauosta. Pitää olla vähän vapaalla, ottaa irti jääkiekosta ja kerätä energiaa siihen oleelliseen, eli pelitapahtumaan.

Sport katkaisi seitsemän ottelun mittaisen tappioputkensa viime lauantaina, kun vaasalaiset kaatoivat KooKoon jatkoajan jälkeen. Mannerin mukaan Sport on osoittanut piristymisen merkkejä jo pitkään, joten voittokantaan paluu ei tullut yllätyksenä.

- He ovat pelanneet jo pidempään hyvin, tappioita on tullut jatkoajalla ja rankkareilla. Esimerkiksi Tapparaa vastaan pelasivat erinomaisen pelin. He ovat tasakentällisin plussan puolella, mutta alivoimalla on soinut ehkä liikaa omissa. Tänään meillä on jälleen kerran vastassa huippujoukkue. Me halutaan, että tänään mahdollisimman moni pelaaja onnistuu yhtä aikaa, silloin meillä on mahdollisuus tulostaulullakin pärjätä. Tärkein asia meille on kuitenkin se oma tyyli ja tapa toimia ja lopputuloksen kunnioittaminen pelin jälkeen, oli se mikä tahansa.

Vaasalaislähtöiselle Mannerille kyseessä on ensimmäinen virallinen ottelu Vaasassa liigajoukkueen päävalmentajana. Mannerille on kunnia-asia johdattaa Kärpät ystäviensä ja sukulaistensa eteen.

- Totta kai se hieman jännittää ja perhosia on vastassa. Näin hienon joukkueen kanssa on hieno tulla tänne, tietyllä tavalla ehkä jopa ylpeyden aihe, kun ystäviä ja sukulaisia on katsomassa peliä. Haluan totta kai näyttää miksi olen ylpeä tästä joukkueesta.

Viimeksi Kärpät ja Sport kohtasivat syyskuun puolivälissä. Tuolloin Kärpät tarjosi kotiyleisölleen hurjan näytöksen, kun ottelu päättyi lopulta Kärppien 8-1 murskavoittoon.

Kärppien kokoonpanossa kaksi ensimmäistä kentällistä ovat tutussa muodossaan. Charles Bertrand, Mikael Ruohomaa ja Liigan lokakuun pelaajaksi valittu Julius Junttila muodostavat ehkä koko sarjan tämän hetken vaarallisimman ykkösketjun. Kakkosketjussa Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen hyökkäävät Nicklas Lasun laidoilla. Kolmannen ketjun mudostavat Juha Koivisto, Jyri Junnila ja Radek Koblizek, neljännen Jari Sailio, Miska Humaloja ja Jasse Ikonen.

Pakkipareissa ei nähdä muutoksia, mutta seitsemäntenä puolustajana pelaa tänään Aleksi Mäkelä. Maalissa aloittaa Veini Vehviläinen.

Sport – Kärpät käyntiin Vaasa Arenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!