Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Sportin kiri ei riittänyt - Kärpille kolme pistettä Vaasasta

1.11.2017
Sportin kiri ei riittänyt - Kärpille kolme pistettä Vaasasta

Ville Leskinen keräsi tehot 0+2. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät aloitti ottelun ryminällä. Kiekonriisto keskialueella kääntyi nopeasti vastahyökkäykseksi ja Kärppien 0-1 johtomaaliksi. Vastikään Liigan lokakuun pelaajaksi nimetty Julius Junttila tarjoili maalin eteen Charles Bertrandille, joka pääsi laittamaan kiekon tyhjään rysään ohi Mika Järvisen ajassa 2:22. Toisen syöttöpisteen maaliin kirjautti Shaun Heshka. Reilut viisi minuuttia ennen avauserän päätöstä Sportin Tommi Tikalle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kärppien ylivoima ei paikkaansa tuhrinut, vaan Nicklas Lasu vei Kärpät 0-2 johtoon, kun hän ohjasi Ville Leskisen laukauksen sisään tehtyään ensin tilanteessa erinomaisen maskin Sport-maalivahdille. Toinen syöttöpiste merkittiin Shaun Heshkalle.

Toisen erän alku ei jäänyt yhtään avauserää pahemmaksi. Saku Mäenalanen vei Kärpät jo 0-3 johtoon, kun Mikko Niemelä pelasi miehelle huippupaikan Sport-puolustajien taakse ja Mäenalanen viimeisteli tyylikkäästi. Toinen syöttöpiste merkittiin Ville Leskiselle.

Erän puolivälin tienoilla nähtiin epäonninen tilanne, kun Ville Leskinen ja Kärppien toisen maalin tehnyt Nicklas Lasu törmäsivät keskialueella. Tilanteen seurauksena Lasu talutetiin vertavuotavana pukuhuoneen puolelle.

Toisen erän loppupuolella Kärpät siirtyi jo 0-4 johtoon. Radek Koblizek taisteli ensimmäisen liigamaalinsa ajassa 36:21 Jani Hakanpään ja Jyri Junnilan esityöstä. Kärppävahti Veini Vehviläiselle oli kahden erän jälkeen merkitty 9 torjuntaa, näistä ainoastaan kaksi toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Sport aloitti kirinsä. Antti Kalapudas kavensi lukemat 1-4 ajassa 46:46 Aleksi Ainalin ja Joel Kivirannan esityöstä. 2-4 oli Olavi Vauhkosen käsialaa ja 3-4 kavennuksen ohjasi Michael Parks maalin edustalta. Noustuaan maalin päähän Sportilla oli reilut kuusi minuuttia aikaa punnertaa peli tasoihin. Tässä vaiheessa Kärpät vaihtoi maalivahtiaan ja Vehviläisen korvasi Jussi Rynnäs.

Sportin pyörittäessä ylivoimaansa nähtiin laidan vieressä pelottavan näköinen tilanne. Lasse Kukkonen sai Sport-puolustaja Robin Salon luistimesta suoraan kasvoihinsa ja kapteeni poistui päätyovista verta vuotavana.

Sportin hurja takaa-ajo ei saanut kotijoukkueen toivomaa loppua, sillä Kärpät onnistui tappamaan ottelun viimeiset minuutit ja viemään täyden pistepotin mukanaan Ouluun.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina, kun TPS saapuu Oulun Energia Areenalle. Kyseinen ottelu on perinteinen Kärpät Goes Halloween –ottelu, joten luvassa on pukeutumiskilpailu, Kärppä-kalentereiden myyntiä sekä paljon muuta!

Liput otteluun TÄSTÄ!