Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Kärkikamppailu kotiyleisön edessä – Junttilalle C rintaan

4.11.2017

Liigan kärkikamppailu käydään tänään Oulun Energia Areenalla, kun TPS saapuu Kärppien vieraaksi. 21 ottelun jälkeen Kärpillä on kasassa 45 pistettä, ottelun vähemmän pelanneilla turkulaisilla 41 pistettä. Onkin helppo todeta kyseessä olevan kahden todellisen huippujoukkueen kohtaaminen. TPS pelasi eilen Vaasassa Sportia vastaan, lopputulemana tappio numeroin 4-3. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner uskoo TPS:n saapuvan Ouluun eilisestä tappiosta kasvaneena.

- Jo pelkkä sarjataulukko kertoo, että huippujoukkue on taas vastassa. Jos Vaasassa häviää 4-3 niin se ei ole todellakaan mikään häpeä. Sport varmasti jatkoi siitä mihin he meitä vastaan jäivät, joten turha on liikaa tuijottaa edellisiin tuloksiin. TPS:llä taisi olla melkein viikon päivät edellisestä pelistä, joten todennäköisesti he ovat tänään paljon parempia kuin eilen.

Raksilaan on odotettavissa kuluvan kauden yleisöennätystä ja parhaassa tapauksessa ottelu voi olla jopa loppuunmyyty. Mannerin mukaan joukkueelle on iso asia pystyä esittämään parastaan kotiyleisön edessä, varsinkin kun odotettavissa on lähes täysi tupa.

- Puhuttiin ennen kauden alkua, että me halutaan ansaita kotiyleisön tuki. Jos tänään tosiaan paljon porukkaa tulee niin ollaan äärimmäisen kiitollisia siitä, mutta ennen kaikkea halutaan kotiyleisölle näyttää parasta osaamistamme.

Kapteeni Lasse Kukkonen on tänään sivussa viime keskiviikon Sport-ottelussa tapahtuneen loukkaantumisen takia. Kapteenin C-kirjain ommellaan Julius Junttilan rintamukseen toistamiseen tälle kaudelle, ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä. Manner ei odota kenenkään ottavan Kukkosen paikkaa johtajana, vaan uskoo jokaisen pelaajan johtavan joukkuetta omalla tavallaan.

- Johtajuutta ei puutu. Jokainen omalla esimerkillään ja omalla persoonallaan on oma johtaja. Kenenkään ei tarvitse yrittää Lassea erikseen paikata. Joukkue elää erilaisia tilanteita kauden aikana ja jokaiseen tilanteeseen pitää olla valmiina. Tänään meillä on hyvä mahdollisuus näyttää joukkueen vahvuutta ilman Lassea.

Kärppien kokoonpanoissa tuttuun tapaan kolmas ja neljäs ketju näkevät pieniä muutoksia. Kolmosketjussa hyökkäävät Jasse Ikonen, Rasmus Kupari ja Jyri Junnila, neljännessä Jari Sailio, Miska Humaloja ja Tuomas Vartiainen. Puolustuksessa Taneli Ronkainen ottaa Kukkosen paikan Mikko Niemelän rinnalta ja seitsemäntenä puolustajana otteluun lähtee ensi kertaa liigapeliin pukeva Joona Huttula. 20-vuotias puolustaja on pelannut tällä kaudella 23 ottelua Nuorten SM-liigaa tehopistein 0+9. Tehotilastossa mies 19 astetta plussan puolella.

- Joona on hyvä, monipuolinen pelaaja. Hän on pelannut hyvän alkukauden A-junioreissa, kuten koko A-juniorijoukkue. Kertoo siitä, että Kärppien junioripuolella tehdään erinomaista työtä. Saadaan häneltä varmasti huippupanos tänään.

Kärppien maalissa aloittaa Veini Vehviläinen.

Kärpät – TPS käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17!