Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Kolme pistettä mukaan Tampereelta - Anttila maalasi paluuottelussaan

14.11.2017
Kolme pistettä mukaan Tampereelta - Anttila maalasi paluuottelussaan

Kärpät määritti ottelun tahtia heti avauserän alusta asti. Ilves onnistui luomaan joitain paikkoja kiekonriistojen kautta, mutta suurimmalta osin Kärpät pystyi pysymään kiekossa ja Ilves-vahti Riku Heleniukselle kirjattiinkin erässä kymmenen torjuntaa, kun Kärppien maalilla Veini Vehviläinen torjui erässä vain neljästi. Avauserä oli maaliton aivan loppuhetkille saakka. Pitkältä sairaslomalta palannut Sami Anttila vei Kärpät 0-1 johtoon kun erää oli jäljellä vain 21 sekuntia. Syöttöpisteet merkittiin Jari Sailiolle ja Miska Humalojalle.

Toisessa erässä Ilves pääsi paremmin peliin sisään, mutta erän vanhetessä Kärpät otti komentoa pikku hiljaa itselleen. Molempien joukkueiden mainioista paikoista ja Kärppien erän lopun ylivoimasta huolimatta erä oli maaliton ja viimeinen kaksikymmenminuuttinen käynnistyi Kärppien 0-1 johdossa.

Tasainen kolmas erä eteni maalittomana puoliväliinsä asti. Illan toinen osuma nähtiin ajassa 49:23. Kärppien ykkösketju loi hyvän pyörityksen ja lopulta maalin viimeisteli Liigan maalipörssin ykkösnimi Charles Bertrand. Kärpät pystyi pitämään Ilveksen poissa vaarallisimmilta paikoilta viimeisen kymmenminuuttisen ja ottelussa nollapelinsä eteen 20 kertaa torjunut Veini Vehviläinen otti tarvittavat torjunnat. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkue esiintyi erinomaisesti hieman vaikeista lähtökohdista huolimatta.

- Pystyttiin pelaamaan hyvin tietyllä tavalla aika haastavassa tilanteessa. Tauon jälkeen, tiistaina, pelaajia ja valmennusta on ollut vähän ympäri maailmaa. Ilveksestä tiedettiin kuitenkin, että siellä on erittäin paljon hyökkäystaitoa ja varmasti he olivat latautuneet tuohon peliin hyvin. Pystyttiin kuitenkin pelaamaan Ilves pois sellaisesta hyökkäys-flowsta jossa he ovat todella vaarallisia.

Hyvistä otteista huolimatta Manner löysi myös pientä parantamisen varaa.

- Kaikin puolin jämäkkä esitys meiltä, mutta sellainen viimeinen suoraviivaisuus puuttui, että oltaisiin saatu hieman aiemmin maaleja aikaiseksi, mutta muuten olen todella ylpeä joukkueesta.

Kiitokset irtosivat myös Mannerin apujoukoille, jotka olivat vastuussa joukkueen harjoittelusta miehen itse ollessa maajoukkueen mukana Helsingissä viime viikon.

- Tämä ottelu kertoi paljon siitä työmoraalista mikä joukkueessa vallitsee. He ovat harjoitelleet hyvin ja ympärillä Sihvonen, Mikkola, Jaakola, huoltajat ja kaikki muut siinä ympärillä ovat tehneet erinomaista työtä siellä arjessa kun äijiä on ollut poissa. Tänään oli helppo olla vastuuvalmentajana tuolla aitiossa.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi perjantaina, kun HIFK saapuu Ouluun! Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!