Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Tauko ohi – Kärppien pelit jatkuvat Tampereella

14.11.2017
​Tauko ohi – Kärppien pelit jatkuvat Tampereella

Veini Vehviläinen torjui joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kärpille 4-3 voiton. (Kuva: Jussi Määttä)

Karjala-turnauksen luoma kymmenpäiväinen ottelutauko on nyt takana päin ja Liiga palaa arkeen viiden ottelun kierroksella. Kärppien osalta pelit jatkuvat Tampereella Ilveksen vieraana. Kärppien ja Ilveksen tunnelmat tauolle lähdettäessä olivat kuin peilikuvat toisistaan; Kärpät kaatoi kärkikamppailussa TPS:n maalein 5-3, kun taas Ilves lähti tauolle back-to-back tappiot niskassaan hävittyään ensin Pelicansille 5-3 ja sen jälkeen SaiPalle tylyin 7-3 lukemin. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner uskoo kotijoukkueen olevan täynnä näytönhaluja tauon jälkeen.

- Tauon jälkeen Ilves on varmasti täynnä tulta ja tappuraa ja he tulevat puolustamaan erittäin kovaa oman maalin edustaa, sillä viimeisessä ottelussa ennen maaottelutaukoa heillä meni vähän liikaa maaleja omiin. Ilves on täynnä nopeita, vauhtitaitavia, isokokoisia pelaajia. Uskon, että vastassa on todella nälkäinen kotijoukkue ja se tarkoittaa jälleen kerran sitä, että huippusuoritusta vaaditaan, kaivataan ja siihen me myös uskotaan.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen syyskuussa päättyi Kärppien 4-3 kotivoittoon.

Manner palaa maajoukkuekomennuksen jälkeen takaisin Kärppä-arkeen positiivisin mielin. Karjala-turnauksessa pelkkiä voittoja napanneessa Leijonissa oli mukana kolme Kärppien pelaajaa, jotka Mannerin mukaan esiintyivät kaikki edukseen kansainvälisissä otteluissa.

- Hieno fiilis totta kai turnauksen jäljiltä. Erityisesti sen takia, että kaikki kärppäpelaajat esiintyivät edukseen, parempaa mainosta ei seuralle voi olla. Mielestäni se on se isoin juttu mitä meidän pitää tästä nostaa esille. Se tarkoittaa sitä, että joukkue on arjessa tehnyt oikeita asioita ja myöskin sitä että, sitä kautta saa hyvää, positiivista mainosta ympäri Suomea ja pelaajamarkkinoille meidän tyylistä ja tavasta toimia. Joukkue harjoittelee kovaa ja pelaa aggressiivisesti niin se vie yksittäisiä pelaajia eteenpäin.

Radikaaleja muutoksia ei Kärppien kokoonpanoissa nähdä pidemmän tauonkaan jälkeen. Ensimmäiset kaksi hyökkäysketjua ovat tutussa muodossaan ja kolmosketjun muodostavat Jyri Junnila, Jasse Ikonen sekä Radek Koblizek. Nelosketju saa tänään jo viime kaudelta tutun muotonsa, kun Sami Anttila palaa pitkältä sairaslomalta ja hyökkää tänään yhdessä Jari Sailion ja Miska Humalojan kanssa.

- He viihtyvät varmasti yhdessä ja tukevat hyvin toistensa tekemistä kaukalossa. Ennen kaikkea haluamme tänään nähdä heiltä sen tutun työmäärän, luisteluvoimaa ja energiaa jokaisessa vaihdossa, kommentoi Manner nelosketjun yhteenpaluuta.

Pakkiparit Koivisto – Heshka, Kukkonen – Niemelä ja Kivihalme – Hakanpää muodostavat kärkikuusikon ja Aleksi Mäkelä ottaa seitsemännen puolustajan paikan. Veini Vehviläinen aloittaa maalissa illan ottelussa.

Ilves – Kärpät käyntiin Hakametsässä ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!