Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Kotivoittoputki venyy - HIFK kaatui voittomaalikilpailussa

17.11.2017

Kärpät nousi vaikean alun jälkeen kolmannessa erässä rinnalle, muttei ohi. Voitto irtosi lopulta vasta voittomaalikilpailussa, kun Ville Leskinen oli kymmenestä laukojasta ainoa onnistuja. Kotivoittoputki venyi HIFK:n kustannuksella jo yhdentoista ottelun mittaiseksi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja molemmissa päissä nähtiinkin hyviä maalipaikkoja aivan avauserän ensiminuuteilla. Maalinteon avasi kuitenkin vierasjoukkue vajaan nejän minuutin pelin jälkeen, kun HIFK-puolustaja Oliwer Kaski jäi yksin painottomalle puolelle ja sai rauhassa laukoa kiekon maaliin. Veini Vehviläisen paraatipelastus ei ollut kaukana, sillä kiekko pomppasi Vehviläisen räpylän kautta sisään.

Oliwer Kaski osui uudemman kerran viitisen minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa puolustaja laukoi suoraan Patrik Carlssonin syötöstä kiekon takakulmaan ja vieraat karkasivat jo 0-2 johtoon. Vajaat kaksi minuuttia ennen loppua IFK:n Jerry Ahtola otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta ja Kärpillä oli mahdollisuus klassiseen pukukoppimaaliin. Tämän mahdollisuuden hyödynsi Miika Koivisto kun ylivoimaa oli ehtinyt kulua alle puoli minuuttia. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin lukemista 1-2.

Kärpät kävi lähellä tasoitusta toisen erän puolivälin tienoilla. Mikael Ruohomaalle avautui loistava vetopaikka pisteiden väliin, mutta tolppa pelasti HIFK-vahti Atte Engrenin. Toinen erä jäi muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maalittomaksi ja Kärpillä oli maalin verran takaa-ajoa luvassa kolmanteen erään.

Kärppien tasoitus nähtiin ylivoimalla ajassa 47:53. Mikael Ruohomaa sai tähtäillä rauhassa ja millintarkka rannelaukaus painui etuyläkulmaan ohi hyvän maskin takana olleen Engrenin. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Miika Koivisto ja Julius Junttila.

Yleisö osoitti voimakkaasti mieltää kolmannen erän puolivälissä kun Juhani Tyrväinen painoi kovan taklauksen Kärppä-kapteeni Lasse Kukkoseen. Peli vihellettiin poikki ja pienen pohdinnan jälkeen tuomiona oli 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tällä kertaa ylivoima ei kuitenkaan ottanut kulkeakseen ja peli pysyi tasalukemissa.

Ruohomaan tasoitusosuma jäi kolmannen erän ainoaksi, joten jatkoajalle lähdettiin numeroista 2-2.

Jatkoaika tarjosi valmentajille sydämentykytyksiä, pelaajille maitohappoja ja yleisölle takuuvarmasti viihdettä koko rahan edestä. Lukuisista avopaikoista ja ylivoimahyökkäyksistä huolimatta kumpikaan maalivahti ei antautunut kertaakaan, joten edessä oli voittomaalikilpailu. Rankkareilla ainoa onnistuja oli Kärppien Ville Leskinen, joka ratkaisi voiton Kärpille viidennessä parissa. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manneria lämmitti oman joukkueensa otteiden nousujohteisuus.

- IFK oli ihan loistava alussa ja me oltiin aivan jaloissa. Me saatiin parannettua pelin edetessä ja loppu oli meiltä hyvä. Varmaankin loppujen lopuksi tuo tasatulos oli aika ansaittu, ja mentiin sitten jatkoajalle, jossa molemmat joukkueet sitten viihdytti yleisöä koko rahan edestä. Rankkukisassa me sitten ansaittiin se voitto maalin verran.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina. Tuolloin Tappara vierailee Oulussa! Liput tuohon otteluun TÄSTÄ!