Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Kaksitoista kotivoittoa putkeen - Tällä kertaa kaatui Tappara!

21.11.2017

Kärpät venytti kotivoittoputkensa hallitsevan mestarin kustannuksella jo kahdentoista ottelun mittaiseksi.

Kärpät esiintyi sarjajohtajan elkein heti avauserän alusta asti. Avauskympillä Kärpät hallitsi kaukalon tapahtumia eikä Tappara saanut paria vastahyökkäystä lukuunottamatta kiekollisesta pelistä kiinni. Kärppien vahva alku palkittiin ajassa 9:03, kun Julius Junttila pääsi nostamaan rystyltä kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Kärppien 2-0 osuma syntyi ylivoimalla. Nicklas Lasu ohjasi Ville Leskisen laukauksen maalin edustalta sisään ajassa 16:09 ja Kärpät tuplasi johtonsa. Niin Kärpät kuin kotiyleisökin ehti jo juhlimaan Kärppien 3-0 johtoa, kun Miska Humaloja survoi kiekon sisään erän lopussa. Maalitorvien ja yleisön hurrausten laannuttua kävi ilmi, että tilannetta edelsi korkea maila ja maali hylättiin. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien kahden maalin johdossa.

Toisessa erässä Tappara pääsi hieman paremmin sisään peliin ja onnistuikin luomaan muutamia hyviä paikkoja maalintekoon. Kärpät kuitenkin onnistui varjelemaan omaa maaliaan, viimeisenä lukkonaan erässä seitsemän kertaa torjunut Veini Vehviläinen. Kärpät onnistui tappamaan toisessa erässä kaksi alivoimaa ja sai vietyä kahden maalin johtonsa päätöserään.

Tappara avasi maalitilinsä kolmannen erän lopussa. Erää oli pelaamatta 4:06, kun kiekko löysi tiensä ohi Kärppä-vahti Vehviläisen. Jere Karjalainen ohjasi Mikko Lehtosen viivakudin sisään ja Tappara nousi maalin päähän. Tilannetta tarkasteltiin vielä hetken aikaa videonauhoilta, mutta tämä ei tuomiota muuttanut. Raksilan kuusituhatpäinen yleisö sai elää jännityksessä viimeiselle minuutille asti, kunnes Mikael Ruohomaa pääsi laittamaan kiekon tyhjään reppuun ajassa 59:02. Ottelun loppulukemat kirjattiinkin Kärpille 3-1.

- Loistava ensimmäinen erä meiltä, toinen erä tasainen ja kolmannessa Tappara painoi tiukasti päälle. Selvittiin niin sanotusti säikähdyksellä ja onnistuttiin Veinin johdolla taistelemaan omissa erittäin hyvin. Alettiin pelaamaan kiekkoja viivan kautta sinne maalin edustalle ja sieltähän se maalikin sitten syntyi. Totta kai Ruohomaan viimeinen maali oli tärkeä, että se meni siinä vaiheessa sisään, ettei Tappara saanut sitä viimeistä osumaa ilman maalivahtia. Kova peli ja arvokas voitto meille, kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien ottelut jatkuvat tulevana viikonloppuna vieraskiertueella, kun perjantaina vastassa on Lahden Pelicans ja lauantaina Kouvolan KooKoo. Seuraava kotipeli on luvassa tiistaina 28.11. kun Jukurit saapuu Raksilaan. Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!