Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Viikko käyntiin kärkikamppailulla – "Poikkeuksellisia pelejä"

21.11.2017

Kärppien peliviikko käynnistyy kovimmalla mahdollisella ottelulla, kun luvassa on ottelu sarjan kakkossijalla majailevaa Tapparaa vastaan. Tamperelaiset ovat äityneet hurjaan vireeseen, sillä joukkue on napannut pisteitä neljästätoista perättäisestä ottelusta, häviten noista otteluista vain kaksi. Piste- tai voittoputkista puhuttaessa Kärpät ei kuitenkaan paljoa kalpene. Kuudestatoista edellisestä ottelustaan Kärpät on voittanut neljätoista eikä joukkue ole tällä kaudella kertaakaan jäänyt ilman pisteitä kotiyleisönsä edessä. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner tiedostaa, että luvassa on todellinen kärkikamppailu.

- Huippujoukkue vastassa, ihan niin kuin mekin ollaan. Tänään ei varmasti kumpikaan ole ennakkosuosikki ja henkinen asetelma on molemmille joukkueille aika helppo. Meillä tietysti on vähän hampaankolossa sieltä Hakametsästä, joten me halutaan todistaa kotiyleisölle, että me kuulutaan tuolle piikkipaikalle.

Kärpät ja Tappara ovat tulleet enemmän kuin tutuiksi toisilleen muutaman viime kauden aikana. Ennen viime kautta joukkueet kohtasivat pudotuspeleissä kolmena perättäisenä keväänä ja kaksi noista kohtaamisista oli finaalisarjoja. Mannerin mukaan joukkueiden välisen historian voi aistia illan otteluun valmistautuessa.

- Kyllä sen aistii. Nämä on poikkeuksellisia pelejä ja ennen kaikkea hienoja urheilutapahtumia. Molemmat joukkueet ovat täynnä hienoja urheilijoita ja persoonia ja pelaajat taistelevat toisiaan kunnioittaen todella kovaa aina kentällä. Sitten pelin jälkeen he ovat vähän kuin yhtä suurta Suomi-perhettä. Ennen ottelua ne kaverisuhteet pysyvät kuitenkin aika hyvin piilossa ja sellainen keskittyminen omaan suoritukseen ja oman joukkueen auttaminen ovat mielessä.

Mannerin mukaan sarjan kärkipaikalla pelaaminen ei muuta joukkueen arkea. Laadukkaasta tekemisestä pidetään tiukasti kiinni, oli sarjataulukon tilanne mikä tahansa.

- Se on mieluisa tilanne, josta jokainen unelmoi, itsekin sitä varmaan jossain unissa kesällä näin. Sitten kun se toteutuu, niin ei se ole sen ihmeellisempi kuin mikä tahansa muukaan arkitilanne. Me pyritään joka päivä tekemään asiat niin hyvin kuin me osataan ja tuodaan oma panos. Annetaan sitä kautta itselle mahdollisuus onnistua jokaisessa pelissä tekemällä valmistautumisessa asiat niin hyvin kuin on mahdollista.

Kärppien ensimmäinen, toinen ja neljäs hyökkäysketju ovat tutuissa muodoissaan, mutta kuten monena muunakin iltana, kolmannessa yksikössä nähdään muutoksia. Tämäniltaisen kolmosketjun muodostavat Jyri Junnila, Jasse Ikonen ja Juha Koivisto. Juurikin kolmosketju on nähnyt kauden mittaa eniten eri muodostelmia ja Kärppä-valmennus onkin pystynyt mukauttamaan tuota ketjua aina tarpeen mukaan. Tämänkertaiselta kolmosketjulta Manner odottaa äijämäistä peliä.

- Odotan sellaista kypsää peliä. Vastuullista kiekollista peliä, kovaa työntekoa vastustajan päädyssä, väsymätöntä kaksinkamppailuissa vääntämistä ja maalin edustalle pyrkimistä. Tapparaa vastaan maalien edustat korostuvat ja odotan erityisesti Ikosen kentältä sitä, että he menevät sinne myllertämään ja pyrkivät väsyttämään vastustajan puolustajia.

Kärppien puolustuksessa seitsemäntenä puolustajan pelaa Aleksi Mäkelä. Taneli Ronkainen ottaa sivussa olevan Teemu Kivihalmeen paikan kakkosparissa ja maalissa aloittaa Veini Vehviläinen, jolle startti on jo kahdeksas perättäinen.

Kärpät – Tappara käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!