Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Kaksi pistettä Lahdesta - Ruohomaa ratkaisi voittolaukauskisassa

24.11.2017
Kaksi pistettä Lahdesta - Ruohomaa ratkaisi voittolaukauskisassa

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät avasi ottelun maalinteon ajassa 8:17. Pelicans pyöritti ylivoimaansa täyden kaksiminuuttisen ilman tulosta, minkä jälkeen Kärppien nelosketju iski. Miska Humaloja ja Jari Sailio rakensivat erinomaisen paikan ketjun kolmannelle lenkille, Sami Anttilalle, joka viimeisteli tyylikkäästi ranteella. Pelicans tuli tasoihin pari minuuttia ennen avauserän päätöstä. Pelicans-kultakypärä Iikka Kangasniemi tarjoili ja Miska Siikonen laukoi huippupaikalta lukemat 1-1. Puolitoista minuuttia ennen erän päättymistä Kärpät sai vielä mahdollisuuden ylivoimalla, mutta toinen erä käynnistyi tasalukemista, Kärppien vajaan puolen minuutin ylivoimalla.

Toisessa erässä Kärpät yllätti vaihtamalla maalilleen Veini Vehviläisen, kun Jussi Rynnäs ei pystynyt maalilleen palaamaan avauserässä kärsityn loukkaantumisen takia.

Kärpät siirtyi 1-2 johtoon hieman ottelun puolivälin jälkeen. Mikko Niemelä ja Mikael Ruohomaa kiekottelivat ensin Ruohomaalle maalipaikan, josta seuranneen reboundin maalille ajanut Niemelä survoi sisään. Kyseinen syöttöpiste oli Ruohomaan Liiga-uran sadas tehopiste.

Molemmilla joukkueilla oli paikkoja maalintekoon toisessa erässä, mutta molemmat maalivahdit pelasivat erinomaisesti ja tarvittaessa myös maalikehikot olivat veskareiden puolella. Päätöserä käynnistyi Kärppien 1-2 johdossa.

Kolmannessa erässä Pelicans löi uutta vaihdetta silmään ja saikin palkinnon erän puolivälissä. Aleksi Rekonen tasoitti pelin ajassa 49:20 ja lahtelaisyleisö sai jännitettävää ottelun viimeiselle kymmenminuuttiselle. Molemmat joukkueet pääsivät hakemaan voittomaalia ylivoimalla, mutta erinomainen puolustus- ja maalivahtipeli molemmissa päissä piti pelin tasoissa ja kohtalona oli jatkoaika 2-2 tasatilanteesta.

Maalittoman jatkoajan jälkeen edessä oli voittolaukauskilpailu. Kärpiltä onnistuivat Ville Leskinen ja Mikael Ruohomaa, kun taas Pelicansin ainoaksi onnistujaksi jäi Jesse Mankinen. Näin ollen Kärpät nappasi lisäpisteen ja matkustaa kohti huomista KooKoo-ottelua kaksi pistettä rikkaampana. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manneria ei pisteen menettäminen häirinnyt, vaan Manner oli erittäin tyytyväinen kahteen vieraspisteeseen.

- Olen todella tyytyväinen, hieno voitto. Liigassa on erittäin vaikea voittaa vieraskentällä ja jokainen voitto mitä sieltä pystyy raapimaan on todella iso. Ottelussa meillä oli hyvä alku, molemmat pelasivat hyvää alivoimaa ja Pelicans pelasi todella hyökkäysvoittoista peliä. Kova vääntö jonka kumpi tahansa olisi voinut voittaa. Rankkarit on aina rankkarit, joten ollaan kiitollisia, että voitto sieltä kaivettiin.

Kärpät pelaa seuraavan kerran huomenna lauantaina, kun vastassa on Kouvolan KooKoo. Ottelu käyntiin Lumon Areenalla kello 17:00!