Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Kärpät kohtaa KooKoon Junnilan juhlailtana – "Ei tarvitse paljoa pelaajia motivoida"

25.11.2017
​Kärpät kohtaa KooKoon Junnilan juhlailtana – "Ei tarvitse paljoa pelaajia motivoida"

Junnila on pelannut urallaan 599 liigaottelua tehopistein 64+90. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien vieraskiertue jatkuu tänään Kouvolassa, kun vastassa on sarjataulukon 10. Sijalta löytyvä KooKoo. Joukkueiden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa KooKoosta ei ollut haastamaan Kärppiä. 5-0 loppulukemat Oulun Energia Areenalla kertovat kaiken olennaisen tuon ottelun voimasuhteista. Kärpät vei eilen kaksi pistettä Lahdesta pitkän kaavan kautta Pelicansin kaaduttua lopulta voittolaukauskisassa maalein 2-3. KooKoon edellinen ottelu on torstailta, joten isännät ovat saaneet ladata akkujaan vuorokauden verran tähän otteluun lähdettäessä.

Tämän illan ottelu on erityinen merkkipaalu Kärppien Jyri Junnilalle. Raahelaislähtöinen kärppäkasvatti on urallaan edustanut Liigassa Kärppiä, SaiPaa, Tapparaa ja KalPaa. Välillä vauhtia on haettu myös Mestiksestä, mutta tänään laituri pelaa uransa 600. liigaottelun. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkueen aamupalaverin teema oli yksinkertainen.

- Ei paljoa tarvitse joukkuetta tänään motivoida. Kävimme läpi Jykän hienoa uraa ja sitä, miten polku voi joillain olla hieman erilainen. On ollut Mestistä mukana, on pitänyt lähteä kauas kotiseuduilta ja viime vuonna sitten ihan huippukausi. Loppuun muutamia muistutuksia omasta pelistä ja se oli siinä.

Kärppien kokoonpanoissa nähdään muutama muutos. Illan juhlakalu Jyri Junnila hyökkää tänään kolmosketjussa yhdessä Rasmus Kuparin ja Radek Koblizekin kanssa. Puolustuksessa Aleksi Mäkelä saa huilivuoron kun Taneli Ronkainen nousee seitsemänneksi puolustajaksi.

Eilisen Pelicans-ottelun ensimmäisen erän jälkeen kesken jättänyt Jussi Rynnäs ei ole tänään pelikuntoinen, joten Kärpät on kutsunut A-junioreista hätäapuna penkin päähän Vilho Heikkisen. 19-vuotias maalivahti on pelannut Nuorten SM-liigassa 15 ottelua torjuntaprosentilla 94,4 ja päästänyt vain 1,60 maalia ottelua kohden. Kärppien maalissa illalla aloittaa kuitenkin Veini Vehviläinen.

Kärpät – KooKoo käyntiin Lumon Areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 17:00!