Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Kouvolan lauantaisaunasta kaksi pistettä – "Tällaiset pelit on helppo hävitä"

25.11.2017
​Kouvolan lauantaisaunasta kaksi pistettä – "Tällaiset pelit on helppo hävitä"

Leskinen ratkaisi ottelun jatkoajalla. (Kuva: Jussi Määttä)

Ensimmäisen kerran verkkoa heilutettiin ottelussa kuuden minuutin pelin jälkeen, kun KooKoon Ville Järvisen hirmupommi painui takayläkulmaan. Kouvolalaisten tuuletukset osoittautuivat kuitenkin turhaksi, sillä Mikko Manner haastoi maalitilanteen onnistuneesti ja osuma hylättiin. Videolta kävi ilmi, että KooKoon Aneri Hakulinen otti tilanteessa kontaktia Kärppä-vahti Veini Vehviläiseen. Kolmisen minuuttia ennen erän loppua nähtiin sääntöjenmukainen maali. Molempien joukkueiden ensin hukattua omat ylivoimansa, Jari Sailio vei napakalla rannelaukauksella Kärpät 0-1 johtoon. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa.

Toisessa erässä Kärpät karkasi 0-2 johtoon ylivoimalla hieman ennen ottelun puoltaväliä. KooKoo-puolustuksen sekoilun jälkeen Nicklas Lasu pääsi tuplaamaan Kärppien johdon lähietäisyydeltä kauden neljännellä maalillaan. Erikoistilanteiden värittämä erä sai lisää värikynää kun KooKoolta hylättiin maali toistamiseen. Tällä kertaa Siim Liiviik osui Vehviläiseen ennen kuin Anrei Hakulinen laukoi kiekon puolityhjään maaliin. Päätuomari levitti kätensä heti maalin synnyttyä. Valmentajan haasto-oikeus tuli jälleen kerran tarpeeseen, sillä Tuomas Tuokkolan haaston jälkeen tuomarit pyörsivät päätöksensä ja KooKoo nousi maalin päähän.

Toisen erän lopussa Kouvolan lauantaisauna kuumeni oikein urakalla. Erässä aiemmin nähdyt tönimiset ja nahinat eskaloituivat rehelliseksi välienselvitelyksi kun Miska Humaoja ja Siim Liivik pudottivat hanskansa keskialueella. Molemmat miehet komennettiin suihkuun ja Humalojalle tuomittiin lisäkakkonen tappelun aloittamisesta. Erän päättyttyä Kärppiä rangaistiin vielä kahteen kertaan. Lasse Kukkoselle tuomittiin kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta ja Veini Vehviläiselle kymmenminuuttinen epärurheilijamaisesta käytöksestä. Kolmas erä käynnistyi siis KooKoon kahden miehen ylivoimalla.

Tuo ylivoima ei kauaa kestänyt. Arttu Pelli tasoitti pelin kun erä oli ehtinyt vanhentua ainoastaan 25 sekuntia. Kukkosen jäähyn ollessa vielä voimassa, otti Julius Junttila kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä ja KooKoo sai uuden kahden miehen ylivoiman, joka jäi tällä kertaa tuloksettomaksi.

Kärpät otti johtoasemansa takaisin viittä minuuttia myöhemmin. Saku Mäenalanen ja Teemu Kivihalme rakensivat paikan Jyri Junnilalle, joka vei Kärpät 2-3 johtoon. Tänä iltana 600. liigapelinsä pelanneelle Junnilalle maali oli uralla numero 65. KooKoo kuitenkin kuittasi juhlakalun osuman kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilu seitsemän minuuttia. Michaael Keränen tälläsi suoraan syötöstä kouvolalaiset tasoihin Anrei Hakulisen tarjoilusta. 3-3 lukemista suunnattiinkin jatkoajalle, kun kumpikaan joukkue ei erässä enää onnistunut maalinteossa.

KooKoolla oli mahdollisuus päättää peli ylivoimalla, kun jatkoajan alussa Charles Bertrand otti koukkaamisjäähyn jatkoajan alkuun. Isäntien hukattua ylivoimansa ratkaisijaksi nousi Ville Leskinen, joka toi lisäpisteen Kärpille läpiajomaalillaan minuuttia ennen jatkoajan päättymistä.

- Hieno peli, hieno voitto. KooKoo oli ensimmäisen kympin erinomainen. He tulivat hyvällä jalalla ja kamppailivat kovaa. Meillä meni heti, että päästiin omaan peliin kiinni. Parannettiin avauserän toiselle puolikkaalle ja koko toinen erä oli loistavaa peliä. Kotijoukkue sai sitten yleisön taakseen ja pelistä tuli jännä. Kolmannessa erässä näytti siltä, että illan sankari Jyri Junnila saa sankarin viitan, mutta sitten tulikin yksi sarjan taitavimmista pelaajista. Ei Michael Keränen turhaan ole NHL-sopimusta ja Liigan parhaan pelaajan palkintoa ole saanut. Sitten taisteltiin ja jatkoajalla pelattiin hieno alivoima jonka jälkeen erinomaisesti pelannut Mäenalanen-Leskinen kaksikko ratkaisi, kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner.

Aika-ajoin tunteita kuohuttaneessa pelissä Manner pyrki pitämään omien joukkojensa keskittymisen itse ottelussa.

- Tällaiset pelit on erittäin helppo hävitä. Kun tunteet nousevat kaukalossa pintaan ensin yritetään puhua tuomariston kanssa, että ymmärretään mikä pelin henki on. Valmennus yrittää saada joukkueen keskittymään olennaiseen, mutta monta kertaa kyse on taistelusta ja tilanteen hyväksymisestä. Pyritään keskittymään siihen mihin me voidaan vaikuttaa.

Kärpät jahtaa ensi viikon tiistain seuraennätystä, kun tarjolla on 13. perättäinen kotivoitto! Kärpät – Jukurit Oulun Energia Areenalla tiistaina 28.11. kello 18:30! LIPUT KÄTEVIMMIN TÄSTÄ!