Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Kärpät teki seurahistoriaa – Kolmastoista perättäinen kotivoitto

28.11.2017

Sarjakärki vastaan sarjajumbo ja Kärpille tarjolla uusi seuraennätys. Mielenkiintoiset lähtökohdat illan otteluun realisoituivat odotetulla tavalla, kun Kärpät nappasi kolmannentoista perättäisen kotivoittonsa numeroin 4-1.

Kärpät ei aikaillut maalinteon kanssa. Peli oli ehtinyt vanhentua alle kolme minuuttia kun Aleksi Mäkelä pommitti Kärpät 1-0 johtoon kauden avausmaalillaan. Mikael Ruohomaa ryösti kiekon maalin takana Jukurit-vahti Sami Rajaniemeltä ja tarjoili Mäkelälle huippupaikan maalin eteen, eikä puolustaja erehtynyt. Mäkelän osuma jäi erän ainoaksi ja tauolle lähdettiin Kärppien komennossa.

Toinen erä alkoi Kärppien ylivoimalla, kun 47 sekunnin pelin jälkeen Jukurien Janne Ritamäki komennettiin rangaistujen penkille koukkaamisesta. Ylivoima kesti ainoastaan kuusi sekuntia, kun Saku Mäenalanen tuplasi Kärppien johdon tyylikkään kuvion päätteeksi. Kärpät siirtyi 3-0 johtoon ajassa 35:58, kun Miika Koivisto löysi itsensä avoimesta paikasta, laittoi ranteet lukkoon ja sijoitti kiekon tarkasti alakulmaan ohi Sami Rajaniemen. Syöttöpiste maaliin kirjattiin paluuotteluaan pelanneelle Otto Karviselle. Erän lopussa Kärpät pääsi vielä kahden miehen ylivoimalle, kun Zacch Budish ja Keni Karalahti ottivat kaksiminuuttiset mieheen 1:22 ennen erän päättymistä. Maalinteossa Kärpät ei kuitenkaan onnistunut ja tauolle lähdettiin lukemista 3-0.

Jukurit sai takaa-ajonsa käyntiin kolmannen erän puolivälissä. Shaun Heshkan istuessa kaksiminuuttista pelin viivyttämisestä Jukurit iski. Zach Budish jäi yksin takatolpalle ja naulasi 3-1 kavennuksen suoraan Teemu Tallbergin syötöstä ajassa 50:39. Tähän vieraiden kiri kuitenkin jäi, sillä seuraavasta osumasta vastasi Kärpät. Saku Mäenalanen pääsi laittamaan maaliin illan toisen osumansa 47 sekuntia ennen loppua ja Kärppien kauden kolmastoista perättäinen kotivoitto kirjattiin lukemin 4-1. Ennätyskirjat kirjoitettiin uusiksi, sillä 13 ottelua on Kärppien seurahistorian pisin kotivoittoputki.

- Eihän näitä lähde kukaan tavoittelemaan, vaan eletään siinä kuuluisassa hetkessä ja yritetään koko ajan tehdä parhaamme. Sitten kun sellainen mahdollisuus tulee, niin hienoa, että joukkue onnistui kirjoittamaan nimensä seurahistoriaan. Tämä on iso kunnianosoitus kyllä kaikille, kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ennätyksellistä putkea.

Manner myönsi, että vahvasta ottelusta huolimatta Jukureiden kavennus sai kauhukuvat hiipimään mieleen.

- Kova vääntö alkoi kakkoserässä kääntyä meille. Tiedettin, että Jukurit puolustaa todella isolla sydämellä ja iskee hanakasti vastaan jos on yhtään luulotautia ja puolustuksen kesken ei uskalleta mennä tilanteisiin niin hankala ilta tulee. Loppuun asti oli jännää. Kyllä siinä Jukureiden kavennusmaalin jälkeen hiipi ne Mikkelin möröt ainakin meikäläisen mieleen. Sen jälkeen kyllä todella jämäkkä loppu ja hieno voitto.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina. Poikkeuksellisesti jo kello 16 alkavassa ottelussa juhlistetaan satavuotiasta Suomea ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö pudottaa ottelun avauskiekon. Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!