Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Bernard ryösti pisteet Poriin – "Tällaisella suorituksella ollaan monta kertaa voitettu"

2.12.2017

Kärppien ja Ässien välinen Suomi100 -juhlaottelu sai arvonsa mukaisen alun, kun Petrus Schroderus yhdessä Oulun Sinfonian vaskiorkesterin kanssa esitti Maamme-laulun, jonka jälkeen Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö pudotti ottelun avauskiekon. Avauskiekosta avausmaaliin vierähti pitkä tovi, sillä ottelun maalinteko aloitettiin vasta reilusti toisen erän puolella.

Avausmaalista vastasi Ässät, kun Mikael Saha pääsi viimeistelemään vierailijoiden johtomaalin Kristian Ruoholahden ja Sami Lähteenmäen esityöstä. Kärpät ei kuitenkaan lannistunut, päinvastoin. Seuraavissa vaihdoissa Kärpät onnistui luomaan hyviä maalipaikkoja, mutta viimeistely ontui edelleen ja porilaiset saivat pitää johtonsa.

Ajassa 57:23 Raksilan yleisö sai haluamansa. Kärppien ylivoima oli päättymäisillään kun Ville Leskisen rannelaukaus painui siniviivalta ohi hurjan ottelun pelanneen Andreas Bernardin. Tilastojen valossa toinenkaan maali ei kolmannessa erässä olisi ollut oikeusmurha, mutta Ässät-vahti Bernatd venyi kiekon tielle erässä 17 kertaa. Koko ottelussa Bernard ehti kiekon tielle 45 kertaa. Virkaveli Veini Vehviläinen torjui kolmannessa erässä kaksi kertaa, koko ottelussa vain 11 kertaa. Kärppien tasoituksen jälkeiset pari minuuttia eivät lisämaaleja tuoneet, joten edessä oli jatkoaika.

Kärpillä oli oivia mahdollisuuksia päättää peli jo jatkoajalla, mutta kerta toisensa jälkeen kiekko pysähtyi patapaitojen puolustukseen tai viimeistään Bernardiin. Voittolaukauskisan ainoaksi onnistujaksi jäi Ässien kultakypärä Maksim Matushkin ja näin ollen Ässät nappasi lisäpisteen mukaansa päättäen Kärppien 13 kotiottelun mittaisen voittoputken.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ei tappiota surkutellut. Mannerin mukaan vastaavanlainen esitys on tällä kaudella tuonut palkinnon useampaan otteeseen.

- Ennen kaikkea tämä oli hieno tapahtuma ja huikea päivä kaiken kaikkiaan. Joukkueelta ihan loistava suoritus taas. Me ollaan puhuttu alusta asti siitä työmäärästä ja vieruskaverin eteen pelaamisesta ja tänäänkään ei yksikään lenkki siinä jutussa pettänyt. Vastustaja pelas tänään niillä aseilla jotka heille oli tuon otteluohjelman vuoksi annettu. He taistelivat hullun lailla ja oman maalin edessä puolustivat. Heidän maalivahtipeli oli tänään onnistunut ja meiltä jäi se viimeinen silaus puuttumaan, mutta tällaisella suorituksella ollaan tällä kaudella monta kertaa voitettu, kun kiekot on vaan pomppinut sisään. Tänään ne ei pomppinut, mutta hieno taistelu joukkueelta.

Kärppien pelit jatkuvat tiistaina erityisissä merkeissä. Kärpät ja HIFK kohtaavat Helsingin Kaisaniemessä ulkoilmaottelussa osana Helsinki Ice Challenge –tapahtumaa! HIFK – Kärpät käyntiin tiistaina 5.12. kello 18:30!