Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Kärpät ja Ässät kohtaavat Suomi100 -juhlaottelussa presidentin silmien alla

2.12.2017

Kärpät jahtaa neljättätoista perättäistä kotivoittooaan tänään Suomi100 –juhlapelissä Ässiä vastaan. Kuten muinakin iltoina, tänään Oulun Energia Areenalla on jaossa kolme sarjapistettä. Halliympäristöstä voi kuitenkin aistia kyseessä olevan poikkeuksellinen ottelu; pelaajien sinivalkoiset mailat, hallin valmistelu presidentin saapumista varten ja pelaajien puheet kertovat kaikki erityislaatuisesta illasta. Tasavallan presidentin läsnäolo ja juhlailta antavat Mikko Mannerin mukaan erityisen latauksen joukkueelle.

- Varmasti antaa henkilökohtaisella tasolla jokaiselle pelaajalle piirun verran lisää inspiraatiota, siihen mitä muuten ehkä olisi keskellä tällaista kiivasta sarjapelaamista. Mennään niitä hetkiä kun joulutaukoa tai maaottelutaukoa varmaan vähän jo alitajuntaisesti jokainen alkaa odottamaan, niin varmasti sillä on iso merkitys.

Ässille illan ottelu on back-to-backin toinen osa. Eilen porilaiset taipuivat KalPan käsittelyssä numeroin 5-2 ja Manner odottaakin vieraiden pyrkivän kovalla asenteella takaisin voittokantaan Raksilassa

- Varmasti erittäin nälkäinen ja sellainen joukkue joka iskee takaisin tappion jälkeen. Joukkueurheilussa on tapana, että kun epäonnistutaan tai ei saada sitä tulosta mitä halutaan, niin me koutsit yritetään käyttää sitä sellaisena ponnahduslautana seuraavaan päivään. Joukkueen mittari on aina se miten pystyt tappion jälkeen sisuuntumaan ja sitä kautta Ässät tulee varmasti tänään olemaan ihan huippuiskussa.

Puolustus ja maalivahtiosasto pysyvät ennallaan tiistain Jukurit-pelistä ja tuttuun tapaan Kärppien kolmosketju on ainoa hyökkäysvitja joka kokee muutoksia. Tällä kertaa yhteen on saatettu kolmikko Junnila, Ikonen ja Koivisto. Manner on tyytyväinen tilanteeseen, jossa valmennuksen ei tarvitse illasta toiseen olla hakemassa uusia ketjukoostumuksia, mutta myöntää, että valinnat siitä kuka pelaa ja kuka ei ovat aina vaikeita.

- Valmentajan työhön kuuluu se, että pelaajia pitää kierrättää ja joukkueessa on aina oltava enemmän pelaajia kuin mitä on pelipaikkoja. Se on varmaan tämän ammatin yksi haastavimmista jutuista jättää hyviä tyyppejä pois kokoonpanosta. Meillä on tuo kolmoslinja tällä hetkellä sellainen, että se vähän elää. Kolme muuta tuntuvat olevan sellaisessa hyvässä yhteistyövireessä. Tässä kolmosessa ollaan kierrätetty neljää pelaajaa ja yritetään saada heille sellainen moodi, että he löytävät parempaa yhteispeliä, ehkä siellä on se seuraavan stepin ottaminen.

Suomi100 –juhlaottelu Kärpät – Ässät käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 16:00! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!

LISÄTIETOJA JUHLAOTTELUSTA!